2021 – ett lyckat år för Redhawks samhällsengagemang

Samhällsengagemang har varit en viktig punkt på Malmö Redhawks agenda i flera år men under 2021 lades extra mycket fokus på konceptet #MerÄnHockey. Ansvarige Carl Söderling tittar tillbaka på de allra viktigaste händelserna och sammanfattar året som gått.

Under säsongen 18/19 startade Malmö Redhawks upp #MerÄnHockey, ett koncept och samlingsnamn för klubbens arbete med olika typer av samhällsengagemang. 2020 tog konceptet ordentlig fart när Carl Söderling anställdes som samhällsansvarig och tillsammans med klubbens företagspartners startades flera olika initiativ upp.

Aktiviteter på skolor

Trots ett år med pandemin och restriktioner, var 2021 ett framgångsrikt år när det kom till #MerÄnHockey. Mycket fokus lades på Hälsosam Ungdom, ett projekt där Malmö Redhawks tillsammans med skolidrottsförbundet Skåne och fyra officiella partners, försöker få flera barn och unga i rörelse. Under hösten samarbetade klubben med 13 skolidrottsföreningar i Malmö och dess kranskommuner vilket innebar att man aktiverade mer än 400 barn i åldrarna sju till nio år.

”Spelare från både dam- och herrlag har varit ute på skolorna och arrangerat olika aktiviteter för barnen. Ett sätt att få dem att röra på sig och upptäcka glädjen i idrotten”, säger Carl Söderling, ansvarig för samhällsengagemang på Malmö Redhawks.

New call-to-action

Internt ungdomsarbete

Förutom Hälsosam Ungdom, har Malmö Redhawks även fokuserat på sin egen ungdomsverksamhet och tillsammans med åtta officiella partners har man arbetat extra mycket med att få ungdomarna att förstå klubbens värdegrund. Bland annat har man, tillsammans med kunskapsföretaget TicTac, lanserat en egen onlinekurs som syftar på att belysa kultur och gemenskap. Både spelare och föräldrar har fått genomgå kursen för att få en bättre förståelse för klubbens värderingar.

Utöver onlineutbildningen har klubben även ingått i ett samarbete med Locker Room Talk, en ideell organisation som arbetar med att göra omklädningsrummet till en tryggare plats och minska skitsnacket inom idrotten.

”På det stora hela handlar det om att spelarna ska våga vara sig själva och lära sig att acceptera varandra i laget. Hockeykulturen har ett rykte om sig att vara ganska tuff och macho, något som vi vill förändra”, säger Carl.

Sjukhusbesök

Utöver arbetet med ungdomar har Malmö Redhawks under det gångna året även gjort sedvanliga sjukhusbesök. Flera gånger under året har spelare besökt lekterapiavdelningar på barnsjukhusen i Malmö och Lund för att lämna presenter och genomföra aktiviteter. Ett viktigt initiativ som kommer fortsätta även under 2022.

”Tillsammans med vår partner Sandberg Development har vi genomfört sjukhusbesök under flera år och det är verkligen ett viktigt projekt som vi kommer att fortsätta med. Nu när pandemin är över blir det enklare för oss besöka sjukhusen och genomföra aktiviteter där.”

Vill du vara en del av Malmö Redhawks och hjälpa till att göra skillnad både på och utanför isen?

Kontakta Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang #MerÄnHockey

carl.soderling@malmoredhawks.com

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Redhawks sätter skolbarn i rörelse

Under säsongen gjorde Malmö Redhawks 33 skolbesök i och runtomkring Malmö. Besöken som uppskattas...

”Vårt stora sponsoravtal med Sparbanken Skåne gällde bara om vi lyckades värva 10 av Sveriges bästa ishockeyspelare”

Tommy Theorin var klubbdirektör i MIF under det som kallas hockeyns guldålder i Malmö. När han...

Hälsosam Ungdom - ett sätt för våra partners att bidra till en bättre värld

Det pratas mycket om att ungdomar idag rör sig allt mindre. De blir sittande framför datorn eller...