Arecos vd: ”Jag tar ofta med mig kunder till Redhawks företagsevent på Malmö Arena”

I år firar Areco 10 år som huvudpartner till Malmö Redhawks. Vi träffade vd:n Peter Areskog och pratade om fördelarna med att använda partnerskapet för representation och varför han tycker att det är så viktigt att stötta de lokala elitidrottslagen.

Från sponsor till huvudpartner

Det var mitt allmänna sportintresse som fick oss att gå in som sponsorer i mitten av 1990-talet. När arenan byggdes passade vi på att bli huvudpartner istället. Jag såg en stor möjlighet att ta med mina kunder och leverantörer till företagsevent på Malmö Arena. Fördelen med ishockeyn är att säsongen pågår över vintern, när många har det lite mindre stressigt, berättar Peter Areskog.

Hur använder ni er av partnerskapet som affärsverktyg?

Areco vänder sig till byggbranschen och många av våra befintliga och potentiella kunder är medlemmar i Redhawks nätverk. Därför är nätverket ett bra sätt för oss att bygga relationer här i Malmö. Vi ser vårt partnerskap som ett långsiktigt engagemang och planerar årsvis hur vi ska utnyttja det på bästa sätt. Nyttan eller resultatet av att vara partner beror på ens egna engagemang och planering. Sedan är Redhawks medarbetare oerhört bra på att samarbeta för att hitta den bästa lösningen för varje kund. De är enkla och snabbfotade.

Hur har partnerskapet och nätverket utvecklats de senaste åren?

Det är tydligt att Redhawks har blivit mer varma i kläderna. De har hittat en lösning som fungerar riktigt bra och som har skapat en familjär känsla med klubben och laget. Jag gillar transparensen som de har visat genom åren. När det har varit ekonomiskt tufft har vi fått veta det och nu går de successivt mot bättre ekonomi och styrning.

New call-to-action

Vilken nytta har du och Areco fått?

Dels får vi stor allmän publicitet. Många i vår bransch tittar på hockey och vi syns både på arenan och på tv. Dels bygger vi vårt nätverk. Det finns alltid någon som kan hjälpa till eller som känner någon. Sedan vill jag vara öppen med att man inte alltid kan räkna kronor och ören på nätverket, men ju bredare kontaktnät, desto starkare blir man. Till sist är representation väldigt viktigt för oss. Det är väldigt uppskattat bland våra kunder att följa med på match – inte bara för hockeyn, utan själva företagseventet. Och med en så fin arena är det inte så svårt att skapa en fantastisk upplevelse.

Vad är det bästa med nätverket?

Familjekänslan. Medlemmarna tighta och deltar aktivt. Vi träffas ofta. Mina bästa minnen är från nätverksresorna. De är alltid väldigt bra, lärorika och roliga. Där kommer man också nära många leverantörer och kunder.

Har du några tips till andra företag som funderar på att bli partner – vad ska man tänka på?

Mitt bästa tips är att lägga upp partnerpaketet på ett sätt som passar ditt eget bolag och era förutsättningar. Det passar inte alla att ha en skylt på arenan, kanske är det bättre för dig att vara matchvärd flera gånger istället? Min erfarenhet är att klubben är öppen för förslag. Ett annat tips är att engagera både personalen, kunderna och leverantörerna i sponsorskapet för att få ut ännu mer av det! Det blir en extra förmån med att arbeta i eller med din organisation.

Finns det något mer du vill tillägga?

Jag vill gärna uppmana företag i regionen att stötta våra elitlag. De betyder så mycket för oss. Den sportsliga kulturen är viktig! Om vi bygger starka elitlag blir det enklare att bygga upp och hålla igång ungdomsverksamheten, för att sätta barn och unga i rörelse.

Om Areco

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen indelas i fem affärsområden med 300 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder.

Läs mer om att bli partner till Malmö Redhawks

Läs mer om hur partnerskap kan hjälpa dig göra bättre affärer

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Därför säger vi partners istället för sponsorer

De senaste åren har de svenska elitishockeylagen och SHL påbörjat en kommersialisering för att...

”Att koppla ihop våra varumärken ger oss båda positiva effekter”

När det skånska byggbolaget Treano skulle rulla ut sitt nya företagsnamn spelade Malmö Redhawks en...

Så funkar det att vara partner till Malmö Redhawks

Vad ger det egentligen att vara partner till Malmö Redhawks och vilka möjligheter finns det för...