Carl Söderbergs önskan – bygg fler ishallar i Malmö

Bristen på ishallar gör det svårt för barn och unga att spela hockey i Malmö. Trots att intresset ökar, blir det allt svårare att hitta träningstider. Redhawksspelaren Carl Söderberg brinner för hockeyn och drömmer om ett Malmö där fler får möjlighet att upptäcka sporten som han själv älskat sedan han var liten.

Carl Söderberg tog sina första skridskoskär i väldigt ung ålder och har sedan dess älskat varje minut av den fartfyllda sporten. Men för Carl, som är uppvuxen i Malmö, har problemet med bristen på hallar och istider ständigt varit närvarande.

Första i Malmö

”Redan när jag växte upp var det ett problem och det känns som att det bara har vuxit. Det är svårt att få extratider och alla vill ju ha fler timmar på isen. Jag har alltid älskat att vara på is och det är ju där man vill vara som hockeyspelare”, säger Carl.

Hockeyn har alltid spelat en viktig roll i Carls liv och han vill att fler, framför allt barn, ska få chansen att upptäcka alla de fördelar som idrotten för med sig.

”Det är viktigt att röra på sig, det är det för alla människor både barn och vuxna. Sedan skapar idrotten också en stor gemenskap som jag tror är värdefull för alla barn att få känna.”

New call-to-action

Möjlighet till spontanhockey

I Malmö saknar Carl möjligheten till spontanhockey. Att människor spontant ska kunna snöra på sig skridskor och ge sig ut på en is. Under vinterhalvåret har Folkets Park utökat sina isytor och människor från hela stan har vallfärdat till parken för att kunna åka skridskor utomhus. Ett initiativ som Carl gärna vill se mer av.

”Jag vill att hockey ska vara enkelt och att det ska vara lätt att utöva spontant. Jag tycker att exemplet i Folkets Park är jättebra och jag hade gärna sett att det funnits fler isytor i Malmö, som det hade varit enkelt för barn att ta sig till oavsett geografiskt läge.”

Tappar talanger

Idag bedriver Malmö Redhawks ungdomssektion sin verksamhet på fyra anläggningar runt om i Malmö; Kirsebergs ishall, Rosengårds ishall, Malmö Isstadion samt Malmö Arena. Här samsas klubbens cirka 500 aktiva medlemmar om istiderna tillsammans med andra verksamheter som exempelvis konståkning, short-track och kälkhockey. Detta resulterar i stora träningsgrupper som ofta tvingas träna på sena kvällar.

”Jag har varit med på en del ungdomsträningar i höst och det är tufft för ledarna att träna så stora grupper. Det hade varit gynnsamt om barnen kunde delas upp och i stället träna i mindre grupper, då tror jag att alla hade fått mer tid och plats.”

En ny ishall behövs

Carl tror att ett första steg till förändring är en ny ishall eftersom Malmö Stad inte har investerat i någon ny hockeyanläggning på många år. Förutom att en ny ishall skulle ge Malmö Redhawks större möjligheter att utveckla sin ungdomsverksamhet, hade en ny anläggning också gett fler Malmöbor chansen att testa på hockey.

”Det handlar om att kommunicera med kommunen och få dem att förstå behovet av en ny hall. Givetvis skulle Redhawks behöva skjuta in en del egna pengar och skulle det leda till en verklig satsning, hade jag själv också gärna finansierat en del av projektet”, avslutar Carl.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Malmö Redhawks drivande i det nya hockeyhögstadiet

I augusti öppnas dörrarna till Malmös nya hockeyhögstadium. Malmö Idrottsgrundskola, har med hjälp...

Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena....

VIP-erbjudande – upplev hockey från våra bästa platser

Har du alltid drömt om att få uppleva hockey från Malmö Arenas bästa platser? Nu har du chansen!...