Digitalt ekosystem sprider kunskap om CSR och engagerar nya partners

Under hashtaggen #MerÄnHockey arbetar Malmö Redhawks sedan länge med olika initiativ och projekt för ett bättre samhälle. Under hösten 2020 påbörjades ett projekt för att öka kännedomen om samhällsengagemanget och i förlängningen värva fler företagspartners som vill arbeta med CSR. Lösningen blev inbound marketing, ett systematiskt sätt att arbeta med olika digitala kanaler och bygga ett ekosystem som driver trafik till hemsidan.

För ut kunskap om våra partners CSR-arbete

Tillsammans med våra partners bedriver vi på Malmö Redhawks flera olika projekt som riktar sig mot barn och unga. De ger en möjlighet för både oss och företagen att göra skillnad, samtidigt som det blir en viktig beståndsdel i företagens arbete med CSR. Våra partners har många erfarenheter och idéer kring hur man arbetar effektivt och framgångsrikt med de här frågorna, samtidigt som de också vet hur man drar nytta av Redhawks nätverk för att utveckla sin affär.

Det var skälet till att vi startade ett projekt för att sprida idéer, tankar och insikter för ett framgångsrikt sponsringsarbete bland företag i regionen. Men också att lyfta fram våra projekt för samhället och förstärka bilden av klubben som en bidragande kraft. Samtidigt ville vi skapa ett skyltfönster för våra partners CSR-arbete för att på så vis öka intresset för att bli partner. 

Användbart innehåll lockar besökare

Ett av våra partnerföretag, Navigator Communications, har lång erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring för business-to-business och de gav oss rådet att satsa på inbound marketing. Länge handlade marknadsföring om att synas och höras, men den digitala utvecklingen har förändrat mycket. Idag, när mer än 80 procent börjar jakten på en produkt eller tjänst via en sökning på nätet är det i stället konsten att bli hittad som är nyckeln till framgång. Därför har fokus skiftat från outbound marketing till inbound marketing.

I grunden handlar inbound marketing om att skapa ett digitalt ekosystem där nyhetsbrev, inlägg i sociala kanaler, nedladdningsbart innehåll och löpande publicering av nya sökordsoptimerade blogginlägg samverkar för att driva trafik till sidan.

Målet är dels att hamna högt upp i Googles söklista på relevanta sökord för att locka nya besökare, dels att få reda på vilka återkommande besökare på sidan som är tillräckligt intresserade för att ladda ner material och ge sig till känna. Genom ett marketing automation-flöde kan man därefter ha löpande kontakt med en potentiell partner och initialt utveckla relationen på deras villkor tills de är redo att ta nästa steg.

New call-to-action

Fler intresserade av att bli partners

Tillsammans med Navigator byggde vi upp en struktur för vårt inbound marketingarbete, där bland annat Partnerbloggen ingår, och fyller den löpande med nytt intressant och förhoppningsvis givande innehåll. Så här långt har resultatet varit lovande och vi ser att besökarna ökar, framför allt är det många som aldrig tidigare varit inne på vår sida som hittar hit. Vårt webinar om distansarbete och psykisk ohälsa genererade till exempel 53 nya kontakter och antalet företag som har hört av sig och är intresserade av ett partnerskap har ökat. Samtidigt som många har kunnat läsa mer om vårt och våra partners arbete med att göra skillnad även utanför hockeyrinken.

Är du också intresserad av att bli partner till Redhawks och bidra till vårt arbete med att göra skillnad både på och utanför isen?

Kontakta Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang #MerÄnHockey
carl.soderling@malmoredhawks.com

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Tre röster om Hockeyns Dag – därför borde ni engagera er

Den 7 januari är det återigen dags för Hockeyns Dag, Malmö Redhawks årliga event där regionens...

TicTacs vd om partnerskapet: ”Det finns många likheter mellan ett hockeylag och ett företag”

Sedan flera år tillbaka är TicTac en av Malmö Redhawks engagerade partners. Vi tog en pratstund med...

Historien om Hawkan – så blev maskoten en naturlig del av Malmö Redhawks

Stor, mjuk och röd. Malmö Redhawks maskot Hawkan har många kännetecken och varit en naturlig del av...