Efter 30 år – guldhjältarna återförenas på isen

När Percy Nilsson ringer och beställer en återförening av guldgänget, finns det inget annat att göra än att leverera. Den 20 november står MIF:s guldhjältar återigen på isen, allt tack vare Tommy Theorin som lyckats samla ihop nästan hela laget.

Det var i sommars, när den legendariska klubbdirektören Tommy Theorin var på besök hos sin son i Dubai, som telefonen plötsligt ringde. Det var Percy Nilsson. ”Nu när det är 50-årsjubelium måste vi göra någonting, samla guldgänget igen. Du får hålla i det, jag betalar.”

Sagt och gjort. Tommy skissade på ett upplägg och kontaktade Percy en vecka senare. Idén var en rejäl återföreningsdag innehållandes en match med MIF-spelarna från guldåren 1992 och 1994.

100 personer deltar

Percy gillade idén och Tommy fick i uppgift att leta fram kontaktuppgifter till alla som ingått i MIF-staben under guldåren. Såväl läkare som ledare och materialförvaltare blev tillfrågade och självklart också spelarna själva.

"Jag lyckades få tag i alla som synts på bilder och i laguppställningar under de åren. Alla tyckte det var ett jätteroligt initiativ och alla var väldigt positiva till att ses".

Totalt tackade 100 personer ja till att delta i återföreningen, var av 35 av dem även kommer att spela matchen.

"Många har skador och så men alla som har tackat ja kommer göra så gott de kan för att kunna vara med och spela."

New call-to-action

Lördagen den 20 november

Den stora återföreningen sker lördagen den 20 november och inleds kl. 13 med guldmatch. Iklädda nya specialdesignade matchtröjor i retromodell kommer de forna guldhjältarna att ge sig ut på isen och göra sig redo för drabbning. Motståndet? Ärkerivalerna Rögle och deras veteraner.

Efter matchen, som kommer att ha den lite mer humana tiden 3x10 minuter, bjuds det in till lunch i restaurangen. Tillsammans med sina respektive kommer spelarna i båda lagen att få njuta av en god bit mat för att sedan, återigen, ge sig ut i arenan. Klockan 15 spelar nämligen Malmö Redhawks SHL-match mot Brynäs och innan nedsläpp ska guldhjältarna hyllas på isen.

"Alla som vill kommer att ha möjlighet att se både guldmatchen och SHL-matchen. Biljetterna är släppta och priset är bara 94 kronor, en hyllning till guldåret."

Stort intresse för biljetter

Intresset för matchen, som nyligen blev offentliggjord, är stort och redan nu är flera biljetter sålda. Tommy hoppas på en riktigt bra dag med mycket folk och många goda minnen.

"Alla har inte varit samlade så här sedan det begav sig på 90-talet. Det känns kul att vi fått ihop det med inte bara spelare, utan också styrelsemedlemmar och andra viktiga personer. Det kommer bli en fantastisk dag!"

 

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

”Vårt stora sponsoravtal med Sparbanken Skåne gällde bara om vi lyckades värva 10 av Sveriges bästa ishockeyspelare”

Tommy Theorin var klubbdirektör i MIF under det som kallas hockeyns guldålder i Malmö. När han...

Redhawks sprider glädje hos barnen på sjukhusen

Med hjälp av stöttning från Sandberg Development, gör Malmö Redhawks regelbundna besök på...

”Att koppla ihop våra varumärken ger oss båda positiva effekter”

När det skånska byggbolaget Treano skulle rulla ut sitt nya företagsnamn spelade Malmö Redhawks en...