Ett unikt samarbete för besökarnas bästa

Malmö Redhawks, Malmö Arena och Malmö Arena Hotel. Tillsammans bildar de en stark treenighet som arbetar mot samma mål – att ge besökaren en så bra upplevelse som möjligt. Läs om det unika samarbetet och om hur de tre aktörerna hjälps åt för att sätta arenaområdet på kartan.

2008 stod den klar – Malmö Arena. En arena med plats för 15 000 åskådare som under sina första verksamhetsår var en världens modernaste arenor. Bakom satsningen låg entreprenören Percy Nilsson som tog initiativet att bygga en multiarena som också skulle agera hemvist åt stadens hockeylag – Malmö Redhawks.

Idag har det gått nästan 15 år sedan arenan slog upp sina dörrar för första gången och sedan dess har mycket hänt. 2015 invigdes Malmö Arena Hotel i direkt anslutning till arenan och öppnade en helt ny värld av möjligheter. Idag finns det ett starkt samarbete mellan Malmö Arena, Malmö Arena Hotel och Malmö Redhawks, där de tre parterna arbetar tätt tillsammans för att ge besökarna på arenaområdet en så bra upplevelse som möjligt.

New call-to-action

Hemmamatcher kräver planering

Malmö Redhawks är arenans största samarbetspartner och under varje säsong hålls här ungefär 30 hemmamatcher. För att kunna arrangera en hockeymatch för tusentals besökare krävs stor planering och under en matchdag är det mycket som ska klaffa. Genom åren har de tre aktörerna utvecklat ett nära samarbete och idag sker matchupplevelsen nästan sömlöst dem emellan.

”Vi alla tre är inblandade under en matchdag. En vanlig gäst inleder ofta sitt besök med ett glas i skybaren på hotellet, för sedan ta sig till arenan för en bit mat innan det är dags för nedsläpp på isen. Efter matchen väljer många att gå tillbaka till hotellets restauranger eller till och med bo över för natten”, säger Linda Persson, vd på Malmö Arena Hotel.

Bra upplevelse oavsett resultat

Att hockeyn är central i verksamheterna är tydligt och Percys arv sitter i väggarna. Att Malmö Redhawks ska spela bra och vinna SM-guld är en drivkraft hos nästintill alla anställda i bolagen. Ett framgångsrikt lag med goda matchresultat ger ringar på vattnet och ökar försäljningen hos så väl klubben som arenan och hotellet.

”Det är viktigt att komma ihåg att våra verksamheter sätts som mest på prov de gånger det inte går så bra på isen. För även om matchen slutar med en förlust vill vi att gästen ska ha en bra upplevelse och känna sig nöjd när den går hem”, säger Karin Mårtensson, vd på Malmö Arena.

Samarbete vid andra evenemang

Trots att mycket av arbetet kretas kring Malmö Redhawks och deras hemmamatcher hålls även många andra evenemang i Malmö Arena. Förutom stora konsertupplevelser arrangeras här också större middagar, företagskonferenser och sportevenemang.

Även under dessa evenemang samarbetar bolagen och under till exempel World Padel Tour som hölls i vintras, var personal från Malmö Redhawks på plats i arenan för att sköta teknik och mediabox.

”Vi jobbar alltid tätt tillsammans och gör vårt yttersta för att alla verksamheter ska fungerar så bra som möjligt. Kommunikation och transparens är viktigt och tillsammans löser vi det mesta. Vi har ett kommersiellt samarbete som är väldigt unikt och som finns på få arenaområden i Sverige”, säger Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks.

Mer nyfiken på hur Malmö Arenas historia?
Läs hela berättelsen här.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Redhawks nya huvudpartners vill sätta Hyllie på kartan

Hockeysäsongen har äntligen startat och Malmö Redhawks inleder den med flera nya partnerföretag....

Hockey med plats för alla

Hockey är för alla och för Malmö Redhawks är det viktigt att alla som vill får möjlighet att se...

Se när Malmö Arena går från konsert till hockey – på 10 timmar

Tio timmar. Så långt tid tar det att förvandla Malmö Arena från en glittrande konsertarena till en...