Folkfest när Hockeyns Dag arrangeras

Det börjar dra ihop sig till Hockeyns Dag. Den 5 mars bjuder Malmö Redhawks in till sin traditionsenliga gratismatch, som i år arrangeras i förmån för Min Stora Dag. Förberedelserna inför dagen pågår för fullt och förhoppningen är en fullsatt arena med över 12 000 på läktaren.

Det är för elfte året i rad som Malmö Redhawks arrangerar Hockeyns Dag. Konceptet som utvecklades 2011 har som huvudsyftet att ge personer som inte brukar gå på hockey en möjlighet att uppleva sporten live – helt gratis. Under Hockeyns Dag är matchbiljetterna gratis och i stället är det näringslivet som genom ett Hockeyns Dag-paket går in och stöttar genom att betala en krona per åskådare.

100 företag stöttar

Totalt rör det sig om ungefär hundra företag som täcker upp för matchbiljetterna. Utöver dem har evenemanget även två huvudpartners som ger ytterligare stöttning. I år det Söderbergföretagen och Jyma fastigheter som agerar huvudpartners till Hockeyns Dag.

”Vi är glada över att så många företag vill vara med och stötta det här evenemanget. Utan dem skulle det inte vara möjligt att genomföra Hockeyns Dag”, säger Carl Söderling, ansvarig för samhällsengagemang på Malmö Redhawks.

New call-to-action

Pengarna går till välgörenhet

Under de elva år som Hockeyns Dag har arrangerats, har över tre miljoner kronor samlats in till välgörenhet. Vilken välgörenhet som stöttas varierar och i år är den utvalda organisationen Min Stora Dag, som arbetar med att uppfylla önskningar och skapa viktiga pauser för barn med allvarliga sjukdomar.

”Min Stora Dag gör ett väldigt betydelsefullt arbete som vi tycker är viktigt att stötta. Det känns fint att kunna bidra med hopp och glädje hos barn som har det tufft”

Egen VIP-loge

Min Stora Dag kommer självklart att finnas på plats under dagen och organisationen har även med sig barn som kommer att ta del av matchen på ett extra speciellt sätt, nämligen via en egen VIP-loge. Barnen kommer dessutom att bjudas på flera olika överraskningar både under och efter matchen.

Min Stora Dag kommer också att synas på ytterligare ställen runt om i arena tillsammans med flera andra aktörer. Självklart kommer även barnens favorit, maskoten Hawkan, att vara på plats i arenan och liva upp stämningen.

Fullsatta läktare

Hockeyns Dag är ett uppskattat evenemang då arenan oftast är fylld till brädden med peppade besökare och tack vare borttagandet av alla Coronarestriktioner, blir årets upplaga troligtvis inget undantag. Malmö Redhawks ser fram emot att äntligen kunna fylla hela sin arena med publik.

”Vi kunde inte fått en bättre timing med borttagandet av restriktionerna och vi är jätteglada över att kunna genomföra Hockeyns Dag i år. Vi hoppas att det blir en riktig folkfest i arenan och att alla tillsammans kan tagga till laget lite extra”

Vill du vara en del av Malmö Redhawks och hjälpa till att göra skillnad både på och utanför isen?

Kontakta Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang #MerÄnHockey

carl.soderling@malmoredhawks.com

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Climat80 har gått från rinkreklam till socialt engagemang

”Efterhand har vårt partnerskap utvecklats alltmer mot att bli en del av vårt CSR-arbete” säger...

Hälsosam Ungdom - ett sätt för våra partners att bidra till en bättre värld

Det pratas mycket om att ungdomar idag rör sig allt mindre. De blir sittande framför datorn eller...

Redhawks sprider glädje hos barnen på sjukhusen

Med hjälp av stöttning från Sandberg Development, gör Malmö Redhawks regelbundna besök på...