Han sköter alla samhällsengagemang – möt Carl Söderling

Malmö Redhawks är en av få SHL-klubbar som har en heltidsanställd som jobbar enbart med samhällsengagemang. Vi har träffat Carl Söderling som dagligen driver och koordinerar klubbens olika samhällsprojekt.

Vad innebär ditt jobb som ansvarig för samhällsengagemang?

.På det stora hela kan man säga att jag fungerar som spindeln i nätet och har hand om allt som rör klubbens samhällsengagemang. Allt från idé till färdigt program. Förutom mycket koordinering och planering har jag också tät kontakt med våra partners som är viktiga pusselbitar i våra olika aktiviteter.

New call-to-action

Din tjänst är rätt unik i SHL. Varför har Redhawks valt att dedikerad en hel tjänst till enbart samhällsengagemang?

När jag började på den här tjänsten hösten 2020 var den helt ny och ingen i organisationen hade tidigare haft ansvar för enbart samhällsengagemang. Det finns två starka anledningar till att Redhawks då valde att skapa en roll som fokuserade enbart på samhällsengagemang. Dels för att vi som förening vill bidra till något gott, dels för att det fanns en växande efterfrågan hos vår partners på den här typen av projekt.

Hur kommer det sig att just du hamnade på tjänsten?

Jag har ett stort intresse av samhällsengagemang och har en gedigen bakgrund inom idrottsadministration. Jag har bland annat pluggat Sport Management i USA och har även en master med fokus på just idrott och samhällsengagemang i Tyskland. Under tiden har jag även arbetat med idrott kopplat till utsatta barn och unga. Sedan kan man inte komma ifrån att jag alltid varit ett stor Redhawksfan och även spelat hockey som ung vilket gjorde att tjänsten kändes extra intressant för mig.

Vilken är den största utmaningen i ditt arbete idag?

Att planera och få allting på plats. När aktiviteterna väl är i gång brukar allt rulla på bra men det handlar om att göra ett bra förarbete. Att strukturera och koordinera så att allt flyter på och att det inte finns några frågetecken. Jag tycker det är viktigt att vi arbetar evidensbaserat och har teorier eller modeller som stödjer vårt arbete.

Vad är det bästa med din tjänst?

Det bästa är helt klart att vara ute på fältet och se betydelsen av det som vi gör. När man har koordinerat och planerat en aktivitet under lång tid är det en härlig känsla att till slut få se hur allt blir och vad det får för effekter.

Tycker du att fler klubbar borde ha en särskild anställd för samhällsengagemang?

Absolut, jag ser bara fördelar med att ha en person som fokuserar helhjärtat på samhällsengagemang. Många företag idag har det som krav, att klubbarna måste arbeta med den här typen av frågor för att de överhuvudtaget ska gå in som partners. Jag tycker att det är bra att området uppmärksammas och att idrotten tar ännu mer ansvar för samhället runt omkring.

Vill du vet mer om Malmö Redhawks samhällsengagemang fungerar?

Läs mer här.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Malmö Redhawks samhällsengagemang sticker ut i SHL

Malmö Redhawks är en av de SHL-klubbar som har mest fokus på samhällsengagemang. Genom olika...

Därför säger vi partners istället för sponsorer

De senaste åren har de svenska elitishockeylagen och SHL påbörjat en kommersialisering för att...

Carl Persson: ”Sjukhusbesöken ger mig ett annat perspektiv på livet”

Att delta i olika samhällsengagemang är en del av en Redhawksspelares vardag och laget gör...