Malmö Redhawks är mer än hockey

Även om vi framför allt syns i ishockeyrelaterade sammanhang, så är vi också aktiva utanför rinken. Samhällsengagemanget är en viktig del av vår dagliga verksamhet och tillsammans med våra partners bidrar vi till att skapa ett bättre och tryggare Malmö. I det här blogginlägget berättar vi mer om hur vi tar vårt samhällsansvar, vilka projekt som vi jobbar med just nu och hur vi vill utveckla vårt arbete.

Vårt samhällsengagemang #MerÄnHockey

Malmö Redhawks spelar en stor roll i regionens idrottsliv och vårt starka varumärke ger oss unika möjligheter att bidra i andra sammanhang. Vi vill gärna dela med oss av idrottens och ishockeyns positiva kraft för att skapa mervärde på vår hemmaplan. Sedan några år tillbaka samlar vi våra samhällsprojekt under paraplyet #MerÄnHockey. Alla företag som är medlemmar i vårt nätverk stöttar #MerÄnHockey och en del av våra partners har valt att fokusera sitt partnerskap på utvalda initiativ. Tillsammans arbetar vi aktivt för att utveckla och förbättra vårt samhällsengagemang så att det kommer till glädje för ännu fler. Partnerskapet innebär ett viktigt resurs- och kunskapsutbyte som hjälper oss hitta nya, smarta lösningar och därför uppskattar vi verkligen när våra partners kommer med egna initiativ.

Hälsosam ungdom

Hälsosam ungdom är vårt kanske viktigaste projekt. Alldeles för många ungdomar lever idag ett alldeles för stillasittande liv, vilket ger negativa hälsoeffekter både fysiskt och psykiskt. Vår klubb har en naturlig koppling till motion och en hälsosam livsstil, men också en historia av att engagera barn och ungdomar i sin verksamhet. Tillsammans med Skolidrottsförbundet besöker våra A-lagsspelare skolor runt om i Malmö stad och kranskommunerna. Barnen får idrotta tillsammans med spelarna och lyssna på inspirerande föreläsningar om fördelarna med att leva ett hälsosamt liv. Ambitionen är att bygga långsiktiga relationer med skolorna och göra kontinuerliga återbesök för att följa upp resultatet. Dessutom bjuds alla eleverna in till Malmö Arena, där de får uppleva en riktig ishockeymatch.

Medspelaren

Vi kommer i kontakt med många barn redan i tidig ålder när de går i skridskoskolan. Därefter följer en del av dem oss genom ungdomsverksamheten och ibland även hela vägen upp till elitnivå. Vårt mål är att det ska vara roligt att spela hockey. Det ska finnas en gemenskap som får en att längta till nästa träning. Medspelaren är ett initiativ med syfte att skapa sunda värderingar och en hälsosam livsstil hos barn och unga. Utöver att bygga spelarnas fysiska och tekniska färdigheter vill vi hjälpa dem att bli bättre lagkamrater. För om vi inte lägger en grund som bygger på respekt, tolerans, laganda och kunskap skapar vi bara duktiga spelare – inte medspelare. En bra medspelare ställer upp för sina lagkamrater och kämpar hårt och målmedvetet. Det är en person som beter sig schyst, inte bara på isen, i båset och i omklädningsrummet – utan också i vardagen, i skolan och på arbetsplatsen. Vårt initiativ Medspelaren är en återkommande utbildning i vår ungdomsverksamhet, men framför allt en utbildning för hela livet.

New call-to-action

Kom in i matchen

Under parollen ”Kom in i matchen” har vi sedan 2018 arbetat med hållbarhet och miljöfrågor. Vi vill inspirera människor att göra mer miljövänliga val i sin vardag. Bland annat har vi samarbetat med Sysav i projektet ”Luren på returen”, där vi under hemmamatcher har samlat in mobiltelefoner för återbruk och återvinning. Även om en mobiltelefon är liten till storleken så ger tillverkningen av den upphov till 86 kilo avfall. Genom initiativet minskar både utsläppen och förbrukningen av naturresurser.

2019 arbetade vi tillsammans med Tetra Pak för att bryta trenden med plastflaskor med mineralvatten. Tetra Pak tog fram en återvinningsbar kartongflaska till mineralvattnet som säljs på våra hemmamatcher, för att inspirera fler att välja klimatsmarta förpackningar.

Under 2021 kommer vi att arbeta med att göra vår egen förening mer hållbar i matchsammanhang. Dels kommer vi att fokusera på att minska matsvinnet, dels ska det bli ännu lättare att åka kollektivt till våra matcher.

Insamlingar till välgörenhet

Förutom våra egna samhällsprojekt samlar vi med jämna mellanrum in pengar till flera välgörenhetsorganisationer. Genom åren har vi tillsammans bidragit med mer än 1,5 miljoner kronor.

Movember

Movember och kampen för mäns hälsa ligger oss varmt om hjärtat. De senaste säsongerna har vi fokuserat på att sprida kunskap och information om prostatacancer, den vanligaste cancerformen i Sverige, och samtidigt samlat in pengar till Movember Foundation. Varje år drabbas 10 000 män, makar, pappor, kollegor och kompisar av prostatacancer. Det är en stigmatiserad sjukdom som många inte vill prata om. Malmö Redhawks använder sig av ishockeyns positiva kraft för att sprida ett viktigt budskap. Våra spelare, klubben i stort och allmänheten engagerar sig i frågan i november varje år. Därtill samlar vi in pengar genom att bland annat auktionera ut unika och specialdesignade matchtröjor.

Help at Hand

Help at Hand är en direktverkande biståndsorganisation som grundades av Kristian Rankloo 2013. Alla bidrag går oavkortat till behövande barn för att ge dem mat, trygghet, utbildning och bättre hälsa. Help at Hand arbetar direkt på plats för att säkerställa att de insamlade medlen används där de gör mest nytta. Under 2020 samlade Malmö Redhawks in pengar under Hockeyns dag för att möjliggöra skolgång för 3 000 barn i Filippinerna. Dessutom samlade vi in 3 000 nallar till behövande barn på olika ställen i Asien.

Tobiasregistret

När Oliver Mattsson, son till assisterande A-lagstränaren Jesper Mattsson, avled av en allvarlig blodsjukdom endast 13 år gammal startade Malmö Redhawks och Tobiasregistret initiativet ”Kampen för livet”. Tobiasregistret är det svenska registret för donation av blodstamceller, stamceller som finns i benmärgen och som hjälper till att bilda nytt blod. För många är en stamcellsdonation det sista, eller enda, alternativet till behandling av en livshotande sjukdom. Kampen för livet var vårt sätt att få fler att anmäla sig som donatorer. Snart var hela Hockeysverige med i matchen och resultatet överträffade alla förväntningar. 10 827 nya givare hade registrerat sig. Bli givare idag – det räddar liv!

Gör nått då!

Under 2021 års upplaga av Hockeyns dag kommer Malmö Redhawks fokusera på att samla in pengar till sjukvården. Coronapandemin sliter hårt på vården och därför har vi valt att stötta Oscar Alsenfelt och Henning Sohlbergs initiativ "Gör nått då!", en insamling med målet att finansiera en ny respirator till intensivvårdsavdelningen i Malmö.

Vill du veta mer om att bli partner till Malmö Redhawks?

Malmö Redhawks är ett starkt varumärke i regionen och genom att förknippas med oss och våra projekt spiller de positiva effekterna över även på ditt företag. Läs gärna om vårt samhällsengagemang #MerÄnHockey eller om att bli partner. 

 

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena....

Arecos vd: ”Jag tar ofta med mig kunder till Redhawks företagsevent på Malmö Arena”

I år firar Areco 10 år som huvudpartner till Malmö Redhawks. Vi träffade vd:n Peter Areskog och...

Ford Hedin Bil: ”Malmö Redhawks är den ultimata plattformen för att synas och utöka sitt kontaktnät”

I november klev Ford Hedin Bil in som ny huvudpartner till Malmö Redhawks. Bilaktören, som nyligen...