Redhawks firar 50 år med jubileumsmatch

Malmö Redhawks 50-årsjubileum fortsätter och lördagen den 26 februari når det sin kulmen, då är det nämligen dags för jubileumsmatch. Oskarshamn står för motståndet och för att hedra åren som gått spelar Malmö Redhawks dagen till ära i specialdesignade retromatchtröjor.

Under den gångna säsongen har Malmö Redhawks på olika sätt uppmärksammat klubbens 50-årsjubileum. Det har bland annat bjudits på reunionträffar med tidigare spelare och en uppskattad guldmatch. Men även om många jubileumsaktiviteter redan ägt rum, sker det egentliga jubileet inte förr ännu – på klubbens officiella 50-årsdag.

”Vi kände att vi ville göra något på just den dagen vi fyller 50 år. Det datumet inföll dock på en måndag så vi bestämde oss i stället för att fira det på lördagen innan, den 26 februari”, säger Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks.

Spelar i retrotröjor

Och firande blir det, nämligen i form av en jubileumsmatch. I samband med Malmö Redhawks SHL-match mot Oskarshamn har man bestämt att slå på den stora trumman och fira lite extra. Dagen till ära kommer laget att spela i specialdesignade retromatchtröjor. Ett sätt att hedra historien och samtidigt lyfta en mindre känd matchtröja från 80-talet, som var den tid då malmöhockeyn verkligen tog fart genom Percy Nilsson.

”Vi kände att det var kul att hylla det årtiondet lite extra och vad passar då bättre än att spela i tröjor som påminner om dem som fanns då?”

New call-to-action

Hall of fame

Förutom SHL-matchen sker även annan storslagen aktivitet under jubileumsdagen. Malmö Redhawks nya aktivitet för att bevara klubbens kultur, Hall of fame, kommer nämligen att presenteras. Klubben har genom intervjuer och forskande valt ut sju personer som varit extra framstående för Malmö Redhawks och malmöhockeyn under de senaste 50 åren. Här handlar det inte om att hylla framgångsrika spelare, utan i stället att lyfta fram personer som gjort en insats för klubben utanför isen.

”Vi har tittat tillbaka och funderat kring vilka människor utanför isen som har varit betydelsefulla för klubbens utveckling och framgång. Den gemensamma nämnaren är att det är personer som inte längre finns med oss, så utmärkelsen kommer ges postumt.”

Exklusiv jubileumsbok

Veckan innan matchen kommer löpande hall of fame-aktiviteter att äga rum och lagom till matchstart hålls också en större presentation på isen. Porträtt av de utvalda personerna, inklusive kortare presentationstexter, kommer senare också att hängas upp i sportbaren på Malmö Arena. Inför jubileumsmatchen kommer även en exklusiv jubileumsbok att ges ut. I boken presenteras de utvalda personerna mer ingående och i den kommer det också gå att läsa mer om andra viktiga händelser som format klubben. Boken kommer att säljas i både Redhawksshopen inne på Malmö Arena och på hemsidan.

Stor publik

I och med avskaffandet av Coronarestriktioner har nu också Malmö Redhawks möjlighet att fylla hela arena med publik, något man hoppas kunna göra under jubileumsmatchen. För att fira att restriktionerna slopats och göra det möjligt för fler av att ta del av 50-årsfirandet, har man valt sänka biljettpriset till matchen.

”För öka trycket i arenan och ge så många som möjligt chansen att komma, har vi ett rabatterat pris på matchbiljetterna. Biljetterna är redan släppta och finns att köpa på hemsidan. Vi hoppas på en riktigt god uppslutning.”

 

*På den övre bilden ser vi Thomas Sunesson, Lennart Lundberg samt Sven Melander.


Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Arecos vd: ”Jag tar ofta med mig kunder till Redhawks företagsevent på Malmö Arena”

I år firar Areco 10 år som huvudpartner till Malmö Redhawks. Vi träffade vd:n Peter Areskog och...

Efter 30 år – guldhjältarna återförenas på isen

När Percy Nilsson ringer och beställer en återförening av guldgänget, finns det inget annat att...

Redhawksspelare uträttade stordåd under OS

Nyligen avslutades den tjugofjärde omgången av de olympiska vinterspelen och på plats i Peking hade...