Redhawks sätter skolbarn i rörelse

Under säsongen gjorde Malmö Redhawks 33 skolbesök i och runtomkring Malmö. Besöken som uppskattas av både elever och spelare innebär att hela 400 barn att aktiveras.

Malmö Redhawks har ett stort samhällsengagemang och en av de allra viktigaste byggstenarna är projektet Hälsosam Ungdom, vars syfte är att sätta fler barn och unga i rörelse. Som en del av projektet genomför klubben regelbundna besök där spelare från dam- och herrlag besöker grundskolor i Malmö med kranskommuner.

Gratis och öppet för alla

Hälsosam Ungdom är ett samarbete med Skolidrottsförbundet Skåne där besöken och aktiviteterna, som är öppna och gratis för alla elever, arrangeras efter skoltid tillsammans med skolornas skolidrottsföreningar. Varje besök pågår i ungefär en timme och gästas av minst två Redhawksspelare.

Tillsammans med skolidrottsföreningarnas ledare håller spelarna i olika lekar och övningar kopplade till ishockey/innebandy. Det kan vara alltifrån att leka tagen till att spela innebandymatch. Huvudsyftet är att barnen ska vara i rörelse.

Positiv respons från elever och spelare

Malmö Redhawks skolbesök har pågått regelbundet sedan säsongen 18/19 och Carl Söderling som ansvarig för klubbens samhällsengagemang, märker tydligt att eleverna uppskattar besöken.

”Vi får väldigt mycket positiv respons från eleverna. De tycker det är roligt att både spela och snacka med spelarna, och de vill gärna utmana dem i olika utmaningar”, säger han.

Och det är inte bara eleverna som uppskattar aktiviteterna, även spelarna själva tycker att det är kul att besöka skolorna.

”Många tycker att det är roligt att komma ut på skolorna och sprida glädje. Det är en liten gest som ger så mycket, dessutom har många av spelarna egna barn vilket gör att besöken känns ännu mer betydelsefulla.”

New call-to-action

Material och ledarskapsutbildning

För Malmö Redhawks är det viktigt att skolbesöken flyter på och för att undvika att aktiviteter ställs in på grund av till exempel brist på klubbor eller bollar, köper klubben in idrottsmateriel till skolorna som de även får behålla efter att besöken är slut.

Förutom klubbar, bollar och västar bistår Malmö Redhawks även med ledarskapskunskap till de elever som agerar tränare under aktiviteterna. Utöver läsbart material och en loggbok erbjuds också en fysisk ledarskapsutbildning varje läsår. Under tidigare utbildningar har eleverna bland annat fått träffa Malmö Redhawks huvudtränare Tomas Kollar för att diskutera coaching, konflikthantering och feedback.

Avslutning på Malmö Arena

Under säsongen har Malmö Redhawks samarbetat med 16 skolidrottsföreningar och totalt rör det sig om 93 aktivitetstillfällen som initieras av klubben. I juni avslutas vårens omgång med en ”grand finale” då alla föreningar bjuds in till Malmö Arena för att spela en vänskapsturnering tillsammans med spelarna.

”Det känns kul att kunna bjuda in alla elever till oss på Malmö Arena och ge dem ett härligt avslut på terminen”, säger Carl.

Vill du läsa mer om Malmö Redhawks arbete med Hälsosam Ungdom?
Du hittar mer information här.

 

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

2021 – ett lyckat år för Redhawks samhällsengagemang

Samhällsengagemang har varit en viktig punkt på Malmö Redhawks agenda i flera år men under 2021...

Redhawks hjälpte Beijer skapa succéevent – flera gånger om

Det som från början var tänkt som en mindre träff för kunder och leverantörer växte snabbt till ett...

Redhawksspelare uträttade stordåd under OS

Nyligen avslutades den tjugofjärde omgången av de olympiska vinterspelen och på plats i Peking hade...