Redhawksspelare uträttade stordåd under OS

sex-damlagspelare-pa-isen-i-os-2022

Nyligen avslutades den tjugofjärde omgången av de olympiska vinterspelen och på plats i Peking hade Malmö Redhawks hela tio spelare. Sju i det danska damlandslaget och tre i det danska herrlandslaget, vars insatser under OS närmast kan beskrivas som en bragd.

Att Malmö Redhawks har en koppling till Danmark är känt sedan länge och förbindelsen blev extra tydlig när landet i slutet av januari presenterade sina OS-trupper i ishockey. I laguppställningarna hittades nämligen hela tio Redhawksspelare. Tre i herrlandslaget (Matias Lassen, Markus Lauridsen och Oliver Lauridsen) och sju i damlandslaget (Josephine Asperup, Kristine Melberg, Lisa Jensen, Malene Frandsen, Mia Bau Hansen, Michelle Weis och Sofie Skott).

Historiskt OS

Att Danmark deltar i ett hockey-OS är historiskt och i år var första gången någonsin som nationen kvalade in till de olympiska spelen. Trots lagens ringa erfarenhet av mästerskap och på förhand höga odds, blev både journalister och motståndare chockade över landets insatser i turneringen.
Det danska herrlaget gjorde ett strålande gruppspel och vann svåra matcher mot både Tjeckien och Schweiz, vilket tog dem vidare till play-offen.

New call-to-action

Redhawskbacken avgjorde

I åttondelsfinalen stod Lettland för motståndet. En match som danskarna gick segrande ur efter ett sent avgörande signerat Redhawks egen storback Markus Lauridsen. Det överraskande avancemanget till kvartsfinal imponerade på de flesta. Men väl där, mot den stora guldfavoriten Ryssland, blev det tyvärr respass med 3–1. Ett Ryssland som sedermera skulle ta sig hela vägen till OS-final.

Framgångsrikt damlag

Även det danska damlaget hade en bra turnering och föll precis på målsnöret inför play-offen. Efter vinst i gruppspelet mot Tjeckien förlorade man den avgörande matchen mot Sverige. För Malmö Redhawks är damlagets framgångar under OS särskilt speciella. Inte bara för att hela sju stycken Redhawksspelare fanns med i laget, utan också för att klubben de senaste åren satsat extra mycket på att utveckla sin damsektion. Intresset för damhockey har växt sig allt starkare i Malmö.

"Det är både kul och viktigt för oss i Redhawks att ha en blomstrande damhockey. Det känns viktigt att vara en klubb för alla och det är roligt att se att så många tjejer har börjat med hockey", säger Patrik Sylvegård, VD och sportchef för Malmö Redhawks.

Utvecklar talanger

Att Malmö Redhawks spelare syns i världsmästerskapsammanhang är ingen ny företeelse och genom åren har många av klubbens stjärnor spelat i olika landslag. Malmö Redhawks målsättning är alltid att utveckla talanger som håller en hög internationell klass. Klubben arbetar aktivt med sin ungdomsverksamhet för att hela tiden utveckla egna spelare som med tiden kan ta klivet upp i elithockeyn.
"Det är både motiverande för spelarna och för hockeyn i Malmö, att visa att vi kan ta fram egna produkter som går hela vägen", säger Patrik Sylvegård.

*På ovan bild syns de Redhawskspelarna som deltog i det danska damlandslaget under OS förutom Michelle Weis, som saknas på bilden.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Önskningar går i uppfyllelse under Hockeyns Dag

Den 5 mars är det äntligen dags för Hockeys Dag. Malmö Redhawks årliga gratismatch som arrangeras i...

Han sköter alla samhällsengagemang – möt Carl Söderling

Malmö Redhawks är en av få SHL-klubbar som har en heltidsanställd som jobbar enbart med...

Därför säger vi partners istället för sponsorer

De senaste åren har de svenska elitishockeylagen och SHL påbörjat en kommersialisering för att...