Så byggs Redhawks ungdomsverksamhet

En framgångsrik förening består av många viktiga delar och ungdomsverksamheten är inget undantag. De unga spelarna är betydelsefulla för utvecklingen av Malmö Redhawks och här läggs grunden för framtiden. Vi har undersökt ungdomsverksamheten och tittat närmare på hur klubben arbetar med sina unga talanger.

Tittar man på Malmö Redhawks ungdomsstatistik, märks det tydligt att hockeyintresset just nu är stort i Malmö. Klubben har totalt 500 aktiva barn och unga, och så väl tjejlag som killag finns representerade och när det kommer tjejhockeyn, har antal kvinnliga medlemmar gått från 14 till 120 på bara tre säsonger. I dagsläget har Malmö Redhawks lag i alla ålderskategorier och samtliga lag deltar regelbundet i seriespel.

Fler barn

Trots att senaste säsongen kantats av pandemin, har Malmö Redhawks ungdomslag ändå kunnat genomföra både träningar och matcher likt tidigare. Tobias Bäckström är huvudansvarig för ungdomsverksamheten i Malmö Redhawks och han är glad att så många barn och unga funnit glädjen i hockeyn under den tuffa period som varit.

”Intresset för vår verksamhet har helt klart blivit större de sista åren. Vi har mycket fler barn inskrivna på skridskoskolan nu är tidigare, vilket är jättekul att se”, säger Tobias Bäckström, Sportchef barn och ungdom.

Populär skridoskola

”Totalt rör det sig om 160 barn i åldrarna 4–10 år, som är aktiva i Malmö Redhawks skridskoskola, en ökning med hela 40 procent de senaste fem åren. Idag är Malmö Redhawks skridskoskola uppdelad i två grupper; en tjejgrupp och en mixgrupp där majoriteten är killar. Här lär sig barnen den grundläggande tekniken när det kommer till åka skridskor och hantera en hockeyklubba.

”För att få de allra bästa förutsättningarna för att lära sig spela hockey, rekommenderar vi i regel att starta sin skridskoutbildning i fyra-sex års åldern. Hockey är en komplex idrott som innefattar många olika moment, därför är vi glada över att ha så många barn i låg ålder i skridskoskolan”

New call-to-action

Föräldrarna viktiga

Även om barnen och ungdomarna är de absolut viktigaste tillgångarna i Malmö Redhawks ungdomsverksamhet, lyfter Tobias även fram föräldrarna som en viktig del av verksamheten. Hockey är ett intresse som tar mycket tid och förutom tiden spelarna tillbringar på isen, behövs även god tid i omklädningsrummet för att ta av och på utrustning.

”Hockey tar väldigt mycket tid och när man är ung kräver det att man har föräldrar som är med och stöttar. Vi har väldigt många engagerade föräldrar i klubben som ser till att barnen kan ta sig till och från träning och matcher, något som är helt avgörande för vår verksamhet.”

Tappar talanger

För Malmö Redhawks unga spelare handlar hockey inte bara om att bli vass på att åka skridskor och skjuta slagskott, utan också om gruppsammanhållning och laganda. Den senaste tiden har klubben lagt extra mycket fokus på att förmedla sin värdegrund genom en digital utbildning för samtliga spelare, ledare och föräldrar kopplade till verksamheten.

”Vi vill att hockeyn ska vara något mer än bara en sport och vi försöker ha öppna diskussioner med våra spelare om tabubelagda ämnen som till exempel kultur eller sexualitet. Vi vill skapa mervärde och bygga en trygg miljö där alla känner sig välkomna.”

Vill du vara med och stötta Malmö Redhawks ungdomsverksamhet?
Läs mer om vad det innebär att vara partnerföretag här.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

”Fokuset är inte att utbilda NHL-proffs”

457 stycken, så många barn är en del av Malmö Redhawks barn och ungdomsverksamhet. Redhawks är en...

Redhawks sätter skolbarn i rörelse

Under säsongen gjorde Malmö Redhawks 33 skolbesök i och runtomkring Malmö. Besöken som uppskattas...

Redhawks sprider glädje hos barnen på sjukhusen

Med hjälp av stöttning från Sandberg Development, gör Malmö Redhawks regelbundna besök på...