Tre röster om Hockeyns Dag – därför borde ni engagera er

Den 7 januari är det återigen dags för Hockeyns Dag, Malmö Redhawks årliga event där regionens näringsliv bjuder på gratis hockey samtidigt som pengar skänks till välgörenhet. Likt förra säsongen arrangeras dagen tillsammans med Söderbergföretagen och Jyma Fastigheter i förmån för organisationen Min Stora Dag.

Hockeyns Dag har arrangerats av Malmö Redhawks sedan 2011 och säsongens evenemang blir det tolfte i ordningen. I samband med SHL-matchen mot Örebro bjuds alla in till Malmö Arena för att få uppleva gratis hockeyunderhållning samtidigt som pengar samlas in till välgörenhet. Även i år stöttas organisationen Min Stora Dag, som arbetar med att uppfylla önskningar och skapa viktiga pauser för barn med allvarliga sjukdomar.

Ekvationen är enkel: Ju fler besökare som kommer på matchen, desto mer pengar skänker regionens näringsliv till Min Stora Dag.

 

Banner till Nav HD23

Söderbergföretag och Jyma Fastigheter är huvudpartners

Huvudpartners till Hockeyns Dag är, precis som sist, Söderbergföretagen och Jyma Fastigheter. Att återigen ställa upp som huvudpartners kändes självklart för de båda bolagen och de uppmanar fler att engagera sig i dagen.

”Även en liten krona gör en jättestor insats. Det handlar inte om att man ska vara huvudsponsor eller storsponsor, utan att man bara lägger lite pengar och själ i sitt engagemang. Då ger man ett bidrag så Redhawks kan driva det här arbetet”, säger Jan Söderberg, grundare av Söderbergföretagen.

Stöttar Min Stora Dag

Jennifer McShane, generalsekreterare för Min Stora Dag, är inne på samma spår och berättar att man som partner till Hockeyns Dag hjälper allvarligt sjuka barn i deras tuffa vardag.

”Det som är så fint är att man hjälper både här och nu. Man ser till att barn får vara med om den här fantastiska dagen på Hockeyns Dag, samtidigt som man är med och finansierar nya stora dagar för en massa barn som sitter och väntar på sin stora dag”, säger Jennifer McShane.

Viktigt för spelarna

Det är inte bara näringslivet och barnen som uppskattar initiativet med Hockeys Dag, även spelarna i Malmö Redhawks tycker evenemanget viktigt och att det ger dem ett större perspektiv på livet.

”Att få träffa alla barn i samband med Hockeyns Dag betyder otroligt mycket för oss spelare. Att få se dem så lyckliga efter matchen och att få skriva autografer till dem, betyder minst lika mycket för oss som det betyder för dem.”, säger Christoffer Forsberg, A-lagsspelare i Malmö Redhawks.

Vill du veta mer om Hockeyns Dag och hur ni som företag kan vara med och bidra?
Läs mer om initiativet här!

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Historien om Hawkan – så blev maskoten en naturlig del av Malmö Redhawks

Stor, mjuk och röd. Malmö Redhawks maskot Hawkan har många kännetecken och varit en naturlig del av...

Önskningar går i uppfyllelse under Hockeyns Dag

Den 5 mars är det äntligen dags för Hockeys Dag. Malmö Redhawks årliga gratismatch som arrangeras i...

Så arbetar du framgångsrikt med hållbarhet och sponsring

Vad är hemligheten bakom Eleda Groups och Akeas framgångsrika hållbarhets- och sponsringsarbete? I...