Malmö Ställningsservice och Treano började göra affärer tack vare Redhawks nätverk

Innan Malmö Ställningsservice blev partner till Malmö Redhawks hade de utfört något enstaka uppdrag åt Treano. Men under nätverksresan till New York fann de båda byggföretagens ägare varandra. Timingen var rätt och resan blev startskottet för ett framgångsrikt samarbete. Vi träffade Peter Jovanovic, vd på Malmö Ställningsservice, och Fredrik Kamf Schlyter, vd på Treano, för att få veta mer.

Hur kommer det sig att ni blev partners till Redhawks?

- Till skillnad från många andra så hade jag inte något hockeyintresse innan vi blev partners. Jag blev medbjuden på en match av Hassan på Riventreprenad och träffade många företag då. Sedan har mitt hockeyintresse vuxit med åren, framför allt genom att träffa laget, berättar Peter Jovanovic på Malmö Ställningsservice.

Fredrik Kamf Schlyter på Treano fortsätter:

- Vår resa började 2010 när vi köpte ett bolag som redan var liten partner till Redhawks. Jag tyckte att det var en ny och intressant väg för oss att vandra och därför utökade vi snabbt partnerskapet till att bli mer omfattande.

New call-to-action
Hur lärde ni känna varandra?

- Vi hade gjort något enstaka jobb ihop tidigare, men när vi åkte till New York med nätverket så träffade jag Fredrik på flyget. Vi umgicks mycket under resan, fick en bra relation och började prata framtid. Vice vd Daniel Pedersen var också med och vi blev vänner. När vi kom hem från resan tecknade vi ett samarbetsavtal och nu är det tredje året på rad som vi jobbar ihop, berättar Peter.

Fredrik fyller i:

- Det var bra timing. Vi hade precis avslutat ett långt samarbete med vår gamla ställningsbyggare och letade efter en ny ställningspartner i Malmö med omnejd. Vår bransch bygger på relationer – så länge vi trivs ihop och är nöjda med resultatet blir det ofta långvariga samarbeten.

- Vårt samarbete har genererat jobb för flera miljoner för oss och det är fantastiskt. Treano ställer höga krav på sina leverantörer, vilket passar oss eftersom vi också är måna om att jobba med seriösa aktörer, förklarar Peter.

- Ja och Peter är trevlig, rak, ärlig och duktig. Vi har så stora projekt att vi är helt beroende av att våra underleverantörer levererar enligt våra avtalade premisser, annars misslyckas vi gentemot vår uppdragsgivare. Vi är måna om relation och kvalitet och Malmö Ställningsservice gör det där lilla extra, berättar Fredrik.

Kan ni berätta om något minnesvärt projekt?

- Just nu genomför vi det stora projektet Smygmaskan i Hyllie. Det är ett MKB-projekt där vi bygger flerbostadshus med 90-100 lägenheter, förklarar Fredrik.

Peter fortsätter:

- Ja, och ett annat projekt som jag minns är när vi fick i uppdrag att leverera och montera ställningarna till Gjuteriets första etapp i Limhamn. Treanos arbetsledning var så nöjda med vår insats att vi direkt fick ta hand om etapp två också.

Smygmaskan i fint väder

Projektet Smygmaskan i Hyllie.

Vad är det bästa med att vara partner till Redhawks?

- Definitivt nätverket, berättar Peter. Jag har fått många nya kontakter i affärslivet och haft roligt på matcherna och resorna. Under pandemin har vi partners haft privilegiet att få gå på matcher och ta med kunder, så representationsdelen har funnits kvar trots allt.

- Jag håller med, säger Fredrik. Vi deltar i nätverk på olika nivåer via Redhawks. På vår partnernivå får man tillgång till rätt beslutsfattare och det skapar nya kontaktytor som ger affärsmöjligheter på ett eller annat sätt. Men partnerskapet skapar många värden – till exempel att vi har möjlighet att låta våra anställda se Redhawks spela minst en gång om året. Dessutom bjuder vi ofta med kunder och underleverantörer på matcherna. Det är ett fint tillfälle att lära känna dem. När vi är matchvärdar brukar vi också passa på att bjuda in en av våra underleverantörer till att föreläsa för våra kunder. Det ger kunderna bättre kunskap om hur vi jobbar, rådande trender och annan intressant information. Till sist är partnerskapet också ett bra sätt för oss att knyta kontakter med framtida anställda. Det är inte alla ishockeyspelande ungdomar som blir proffs och kanske är det några som skulle vilja jobba på Treano i framtiden, avslutar Fredrik.

Läs mer om att bli partner till Malmö Redhawks

Läs mer om hur partnerskap kan hjälpa dig göra bättre affärer

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Tre röster om Hockeyns Dag – därför borde ni engagera er

Den 7 januari är det återigen dags för Hockeyns Dag, Malmö Redhawks årliga event där regionens...

Ett affärsnätverk för dig som vill förena nytta med nöje i Malmö

Svensk Cater har varit med och stöttat Redhawks ända sedan 1992, när de gick in som medlemmar i den...

Coronasäker nätverksträff med Malmö Redhawks

Hur hanterar man en pandemi när större delen av verksamheten bygger på att samla människor? Den...