”Att koppla ihop våra varumärken ger oss båda positiva effekter”

När det skånska byggbolaget Treano skulle rulla ut sitt nya företagsnamn spelade Malmö Redhawks en betydande roll. Tack var den goda relationen med klubben kunde bolaget lansera sitt nya namn på ett kreativt sätt – mitt under brinnande pandemi.

I januari 2020 stod dåvarande Erlandsson Bygg i syd inför en förändring. Efter att vd Fredrik Kamf Schlyter med ledning, köpt ut bolaget ur Erlandssonkoncernen var det dags att paketera om bolaget och förändra dess namn. Bolaget kontaktade en reklambyrå, som tillsammans med en intern projektgrupp, arbetade fram olika namnförslag. Resultatet blev Treano, där ordet ”tre” symboliserar de tre ursprungliga företagen som ingick i Erlandsson Bygg i syd och ordet ”ano” symboliserar bolagets skånska anor.

Lanseringsevent inställt

I maj var det nya namnet klart och redo att rullas ut, men precis lagom till att det stora lanseringseventet skulle äga rum slog covid-19 till med full kraft mot Sverige.

”Vi hade planerat att samla alla medarbetare på Ven för att gemensamt lansera det nya namnet men det gick inte och vi fick avbryta. I stället började vi fundera på om vi inte kunde göra en digital lansering?” säger Fredrik Kamf Schlyter, huvudägare på Treano.

Digital lansering

En digital lansering fick det bli och huvudidén bestod av en film som på ett kreativt sätt skulle introducera det nya namnet för medarbetarna. Bolaget hade sedan tidigare ett samarbete med Malmö Redhawks och när en idé om att spela in filmen på Malmö Arena kläcktes var klubben snabba med att tacka ja.

”Vi hade goda relationer med Redhawks sedan tidigare så det kändes naturligt att vara där. Inspelningen fungerade jättebra och filmen mottogs väldigt positivt av våra medarbetare.”

New call-to-action

Del av föreningslivet

Att synas tillsammans med Malmö Redhawks, var inget nytt för bolaget som under många år stöttat klubben. De senaste fyra åren har man agerat huvudpartner och synts på allt ifrån dräkt till sarg och LED.

Att vara en del av föreningslivet faller sig naturligt för Treano som i nuläget är partners till en mängd olika idrottsföreningar runt om i Skåne. Fredrik menar att partnerskapet med Malmö Redhawks är mångbottnat och fyller flera olika funktioner.

”Redhawks har ett starkt varumärke med många supportrar vilket ger oss stor genomslagskraft och ett högt engagemang. Klubben har också en seriös ledning och en god värdegrund som vi är likställda med. Att koppla ihop våra varumärken ger oss båda positiva effekter.”

Attraktiv arbetsgivare

Bolagets partnerskap spelar inte bara en betydande roll externt utan även internt. Trivseln är viktig på företaget och medarbetarna får ofta följa med på olika event kopplade till idrott. Att som medarbete kunna gå på en hockeymatch eller delta i en golftävling är viktigt för stämningen.

”Vår vision är att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare, genom att erbjuda våra medarbetare en trygg arbetsplats med bra arbetsredskap, bra ledare, goda vidareutbildningar och rättvis behandling. Som grädde på moset ger vi dem också förmånen att få gå och titta på idrott”, avslutar Fredrik.

Är ditt företag intresserad av att bli partner till Redhawks?
Läs mer om vårt partnererbjudande här. 

 

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Malmö Ställningsservice och Treano började göra affärer tack vare Redhawks nätverk

Innan Malmö Ställningsservice blev partner till Malmö Redhawks hade de utfört något enstaka uppdrag...

”Vårt stora sponsoravtal med Sparbanken Skåne gällde bara om vi lyckades värva 10 av Sveriges bästa ishockeyspelare”

Tommy Theorin var klubbdirektör i MIF under det som kallas hockeyns guldålder i Malmö. När han...

Malmö Redhawks drivande i det nya hockeyhögstadiet

I augusti öppnas dörrarna till Malmös nya hockeyhögstadium. Malmö Idrottsgrundskola, har med hjälp...