Nätverk i Malmö - en av fördelarna med att bli partner till en idrottsklubb

Malmö Redhawks bygger sitt partnerskap på de fyra pelarna i SURE-modellen: samhällsengagemang, upplevelse, relationer och exponering. Vi gör vårt bästa för att erbjuda något som är unikt i sitt slag, oavsett om det är en rafflande ishockeymatch eller att skapa ett forum som öppnar dörrar för oväntade samarbeten. Många av medlemmarna i vårt nätverk i Malmö har varit med länge och byggt starka affärsmässiga – och vänskapliga – relationer med varandra. Här berättar vi mer om de många fördelarna med att bli partner till en idrottsklubb.

Samhällsengagemang viktigt för vårt nätverk i Malmö

Vi tror att alla kan göra skillnad och bidra till ett bättre samhälle, men av erfarenhet vet vi också att det inte är alla som har tiden, kunskapen eller resurserna att engagera sig. Många idrottsklubbar, särskilt på elitnivå, har noggrant genomarbetade samhällsengagemang. Genom att sponsra eller bli partner till en förening kan företagen förmedla sin goodwill, utan att behöva driva projekt på egen hand. Malmö Redhawks samhällsengagemang #MerÄnHockey är en självklar del av vår kärnverksamhet och vi har utbildade medarbetare som arbetar helhjärtat med att driva och utveckla projekten. Läs gärna om #meränhockey och se vilka aktiviteter vi genomför just nu.

En upplevelse utöver det vanliga

En annan viktig aspekt som kan motivera ett partnerskap är upplevelse och representation. Vi har utvecklat ett matcharrangemang som passar utmärkt för konferenser, ledningsgruppsmöten eller kundträffar. Vårt mål är att alla som besöker oss ska känna att den här upplevelsen är något alldeles extra. Malmö Redhawks har förmånen att spela i en av världens bästa hockeyligor och för oss det är självklart att hockey ska upplevas live! Som partner blir du en del av den innersta kretsen – du får uppleva en hel säsong på nära håll och bygga en egen relation med klubbens lag och spelare. Kanske är du, precis som vi, också intresserad av kunskapsutbytet mellan elitidrottare och företagsledare? Under säsongen bjuder vi in till olika typer av träffar, med spännande samtal, inspirerande föreläsare och träning under roliga former.

Bygg relationer och gör affärer

Det både roligaste och kanske nyttigaste med att bli partner är tillgången till ett professionellt nätverk. Här har du chansen att knyta nya kontakter och lära känna personer som du kanske inte hade träffat i vanliga fall. Men se upp med dina förväntningar! Ett affärsnätverk är inte synonymt med många affärer. Det krävs ett långsiktigt engagemang, deltagande och samarbete för att medlemskapet ska bära frukt. Och det är inte så konstigt – våra medlemmar vill veta vem de gör affärer med! En annan nyckel för att lyckas är att se utbytet som du får av nätverket. Du behöver vara lika öppen för att köpa av andra medlemmar som att sälja till dem.

Utöver vårt stora affärsnätverk har vi också ett premiumnätverk med beslutsfattare och faktiska makthavare. För att delta krävs det att du har möjligheten att fatta eller åtminstone aktivt påverka besluten inom företaget. Många av våra partners har varit med i flera år och känner varandra väl. Det finns en myt om idrottsnätverket som en enda stor fest, och den stämmer inte längre. Vi vet om att dagens företagsledare inte har tid eller lust att delta i aktiviteter som inte är givande. Därför träffas vi under avslappnade omständigheter som ger tillfälle att fokusera på sig själv och de personliga kontakterna, till exempel luncher, nätverksresor och padelträning.

New call-to-action

Exponering i stora kanaler

Den sista delen i SURE-modellen är exponering. Många vänder sig till oss för att de vill marknadsföra sig i fler kanaler. Som partner till Malmö Redhawks har du möjlighet att synas på sargen, isen, jumbotronen, matchstället och arenan – annonsplatser som inte bara exponeras för publiken, utan också för tv-publiken. Alla Redhawks matcher sänds på tv och når en stor tittarskara.

Kanske är du mer intresserad av att vara matchvärd och bjuda in kunder och medarbetare till en av våra hemmamatcher? Oavsett var du vill synas är Malmö Redhawks ett starkt varumärke med en positiv laddning som gärna spiller över på våra partners.

Vad ska jag tänka på när jag blir partner?

För att lyckas med ditt partnerskap är det viktigt att tänka på den långsiktiga nyttan och försöka bortse från affärer här och nu. Det finns många olika sätt att utforma samarbetet, beroende på var du ser den största vinsten. Vissa av våra partners fokuserar helhjärtat på samhällsengagemanget, medan andra är mer intresserade av våra nätverksträffar. Vi hjälper dig gärna att hitta en lösning som passar dina behov och önskemål. Varmt välkommen att höra av dig till oss för att få veta mer!

Läs mer om hur partnerskap kan hjälpa dig göra bättre affärer

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Så mäts partnerskapen i SHL

SHL är den svenska sportliga med mest mediabevakning och under varje säsong syns hundratals...

Så funkar det att vara partner till Malmö Redhawks

Vad ger det egentligen att vara partner till Malmö Redhawks och vilka möjligheter finns det för...

Emil Sylvegård: ”Jag känner en stor gemenskap med våra partners”

Att Malmö Redhawks har ett nära samarbete med sina partners är något som märks även hos spelarna....