”Allt fler vill vara med och göra skillnad!”

Malmö Redhawks styrelseordförande Mats Larsson gästade nyligen vår partner Navigators intervjuserie Pejling. Mats berättade mer om Malmö Redhawks samhällsengagemang #MerÄnHockey, utmaningarna som har kommit med Covid-19 och framtidsplanerna för klubbens hållbarhetsarbete. Du hittar filmen lite längre ner i blogginlägget.

Fler och fler stöttar Redhawks samhällsengagemang

De senaste åren har vi sett hur allt fler företag söker sig till idrotten för att vara med och göra skillnad. Det har blivit en självklarhet att engagera sig i samhällsfrågor och för de som väljer att göra det på ett lokalt plan är idrottsklubbarna ofta en bra kanal. Många av Sveriges idrottsföreningar erbjuder nyckelfärdiga koncept med en portfölj av olika projekt som drivs för egen maskin.

Hälsosam ungdom

Malmö Redhawks arbetar sedan några år tillbaka med samhällsengagemanget #MerÄnHockey. Det är klubbens sätt att göra skillnad i samhället och fokus ligger framför allt på att få fler unga att röra på sig. Bland annat driver klubben projektet Hälsosam ungdom, vars syfte är att motverka stillasittande hos barn och ungdomar. Tillsammans med Skolidrottsförbundet besöker flera av klubbens A-lagsspelare skolor runt om i Malmö stad och kranskommunerna. Barnen får idrotta tillsammans med spelarna och lyssna på inspirerande föreläsningar om fördelarna med att leva ett hälsosamt liv. Ambitionen är att bygga långsiktiga relationer med skolorna och göra kontinuerliga återbesök för att följa upp resultatet. Dessutom bjuds alla eleverna in till Malmö Arena, där de får uppleva en riktig ishockeymatch.

”I tuffa tider som en pandemi blir det ännu tydligare hur viktigt det är att prioritera frågor som jämställdhet, integration och ambitionen att sätta barn i rörelse.”
- Mats Larsson, styrelseordförande Malmö Redhawks

Skridskoskola för alla barn

Dessutom arbetar klubben aktivt med att förändra förutfattade meningar om hockeyn och att öka mångfalden i sporten genom att försöka nå ut till flickor och personer med invandrarbakgrund. Det görs bland annat genom skridskoskola och flera ungdomslag. Skridskoskolan är öppen för alla barn mellan 4-10 år och kräver ingen full hockeyutrustning. Skridskor och hjälm kan lånas på plats. Både skridskoskolan och klubbens ungdomsverksamhet är förlagd i Rosengårds ishall, vilket gör idrotten tillgänglig även för barn och unga som av olika skäl inte har provat på att spela ishockey förut. Läs mer om vårt samhällsengagemang här.

Partnerskap under pandemin

#MerÄnHockey involverar majoriteten av klubbens partners och har för många varit en stark anledning att fortsätta med partnerskapet även under Coronapandemin. Vi har även kommit i kontakt med nya företag som inte är hockeyintresserade, men som brinner för att göra skillnad i samhället. De ser vår klubb som en viktig katalysator i Malmö, som ger positiva effekter för staden och alla dess invånare.

 

New call-to-action
Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Historien om Hawkan – så blev maskoten en naturlig del av Malmö Redhawks

Stor, mjuk och röd. Malmö Redhawks maskot Hawkan har många kännetecken och varit en naturlig del av...

Så mäts partnerskapen i SHL

SHL är den svenska sportliga med mest mediabevakning och under varje säsong syns hundratals...

Han sköter alla samhällsengagemang – möt Carl Söderling

Malmö Redhawks är en av få SHL-klubbar som har en heltidsanställd som jobbar enbart med...