Coronasäker nätverksträff med Malmö Redhawks

Hur hanterar man en pandemi när större delen av verksamheten bygger på att samla människor? Den frågan har vi fått ställa oss gång på gång det senaste året. Utöver den trogna publiken på våra matcher anordnar vi vanligtvis också flera nätverksträffar i månaden. Tack vare våra rymliga och flexibla lokaler på Malmö Arena har vi ändå lyckats hitta sätt att genomföra en coronasäker nätverksträff i många olika tappningar. 

Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks berättar mer om hur vi har anpassat oss efter rådande regler och rekommendationer:

- Vi har såklart inte haft möjlighet att erbjuda samma nätverksschema som vanligt, när vi träffas 1–2 gånger i månaden med föreläsningar, luncher och matchrelaterade aktiviteter. Men vi har försökt göra vad vi kan genom att fokusera på kontakten med våra partners. De är så viktiga för vår verksamhet och vi hade inte klarat oss utan dem! Stort tack till er alla för ert engagemang!

Har digitala träffar varit ett alternativ?

- Nej, vi har gjort ett aktivt val att inte anordna några digitala aktiviteter. Det beror framför allt på att vi inte har upplevt någon större efterfrågan, vilket är fullt förståeligt eftersom alla partners har haft nog med att hantera sitt eget företags situation. Istället har vi fokuserat på våra 26 hemmamatcher. Vi har försökt vara flexibla med våra lokaler och erbjudit restaurang Percys, Lounge 4 och logerna till våra partners. Där har det varit fullt möjligt att träffas i små grupper och se matchen, utan att samla många människor samtidigt. Det har alltså inte varit några regelrätta nätverksträffar, utan snarare forum där det går att hälsa på varandra för att hålla kontakten.

New call-to-action

Varför har ni valt att fokusera på padel och golf under pandemin?

- Det är två aktiviteter som vi vet att våra partners tycker är roliga. Dessutom vill vi gärna aktivera folk – det är ju trots allt en del av vår kärnverksamhet som idrottsklubb. Vår padelturnering i augusti var väldigt populär och därefter har vi spelat nästan varje vecka. Varje träningstillfälle avslutas med frukost och lite mingel. Nu under våren har vi bjudit in våra partners att träna golf med oss på Hylliekrokens Golfcenter. Till vår hjälp har vi ett golfproffs som visar deltagarna hur de kan förbättra sin slagteknik. Perfekt träning inför vår årliga golfturnering!

Läs gärna mer om Malmö Redhawks padelträning!

Nätverken är en viktig del för att knyta nya kontakter och samarbetspartners. Hur har ni gjort för att inte tappa den styrkan?

Fram till i december hade vi små coronasäkra nätverksträffar med åtta personer, i enlighet med Folkhälsomyndighetens regler. Därefter har vi behövt vara lite mer kreativa.
Vi har veckovis kontakt med våra partners och har aktivt ställt frågan om det finns något som vi kan hjälpa till med. När vi ser en möjlighet att para ihop två företag har vi gjort det, med gott resultat.

IMG_4057
Tror du att det blir mer som vanligt under nästa säsong?

- Det är jättesvårt att svara på, men vi hoppas såklart på det. Nu tar vi varje dag som den kommer och hittar på aktiviteter som fungerar med de rådande rekommendationerna. Vi längtar hur som helst efter våra partners och ser fram emot att träffas under mer normala omständigheter snart igen!

Läs mer om att bli partner till Malmö Redhawks

Läs mer om hur partnerskap kan hjälpa dig göra bättre affärer

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena....

Historien om Hawkan – så blev maskoten en naturlig del av Malmö Redhawks

Stor, mjuk och röd. Malmö Redhawks maskot Hawkan har många kännetecken och varit en naturlig del av...

Så byggs Redhawks ungdomsverksamhet

En framgångsrik förening består av många viktiga delar och ungdomsverksamheten är inget undantag....