Hur ser framtidens Redhawks ut?

För att fortsätta nå sportslig, affärsmässig och samhällelig framgång är det viktigt att arbeta målinriktat. Därför har vi tagit fram en vision för hur vår verksamhet ska se ut 2025, med ambitiösa, men inte ouppnåeliga, mål för allt från ishockeyn och partnerskapet till samhällsengagemanget. Här berättar vi mer om riktningen för Malmö Redhawks de kommande åren.

De viktigaste områdena i Vision 2025

Hur man än vänder och vrider på det, så är alla delar av vår verksamhet beroende av varandra. Möjligheterna att genomföra våra samhällsprojekt är bundna till intäkterna från våra företagspartners, vars intresse såklart påverkas av hur väl laget presterar. Därför behöver vi ändå börja i kärnverksamheten, ishockeyn, och de tre viktigaste områdena i Vision 2025: ungdomsverksamheten, damlaget och herrlaget.

En bred ungdomsverksamhet

Ungdomsverksamheten är central för klubben. Här skapar vi förutsättningarna för att ta fram framgångsrika hockeyspelare, där ett av målen är att 2-3 spelare från varje årskull ska nå A-lagskontrakt. Ett annat tufft, men viktigt, mål är att en spelare, varje säsong, ska skriva NHL-kontrakt. Samtidigt handlar ungdomsverksamheten minst lika mycket om att utbilda alla de barn och unga som inte kommer att bli ishockeyproffs. Genom våra samhällsprojekt Hälsosam ungdom och Medspelaren sätter vi ungdomar i rörelse och bygger värderingar som inte bara skapar bättre spelare, utan bättre medborgare.

Fokus på damverksamheten

Idag finns det alldeles för få kvinnliga förebilder inom ishockeyn. Sporten betraktas fortfarande som manlig, vilket gör att andelen kvinnliga utövare och supportrar är betydligt färre än de manliga. För oss är det viktigt att förbättra mångfalden inom idrotten och därför satsar vi hårt på att skapa samma förutsättningar för flickor och pojkar att spela hockey. Vi siktar på att ha ett eget flicklag i seriespel senast 2023.

Ett framgångsrikt damlag är också helt avgörande för att väcka intresset, inte minst för att locka fler kvinnliga biljettköpare till våra matcher. Målet är att vårt damlag ska nå SDHL senast säsongen 2023/2024.

New call-to-action

Ett av Sveriges bästa herrlag

Till sist är vårt herrlag i SHL lokomotivet i hela vår verksamhet. Deras framgång skapar en dragningskraft till hockeyn, både för biljettköpare, säsongskortsinnehavare och företagspartners. För att lyckas behöver vi fortsätta att skapa förutsättningar för herrlaget att vara topp fyra i SHL, samtidigt som laget måste fortsätta leverera på hög nivå för att locka publik till matcherna och därigenom driva intäkter. Publiken är en konsekvens av de sportsliga framgångarna, men också avhängig att det är möjligt för alla att uppleva en ishockeymatch. Vi gör vårt bästa genom att erbjuda bra biljettpriser och roliga aktiviteter runtomkring matchen. Idag har vi ett publikgenomsnitt på 6 500 personer per match och vårt mål är att vi 2025 ska ha ökat genomsnittet till 8 500–9 000 besökare.

Men samhällsengagemanget då? Är inte det viktigt?

Jo, självklart. Våra ambitiösa mål slutar inte vid idrotten. Samhällsengagemanget är en del av vår kärnverksamhet. I Vision 2025 har vi tydligt specificerat att vi ska bedriva ett samhällsengagemang i toppklass. Vi vill vara effektiva i varje samhällsprojekt och skapa så stor nytta som möjligt för samtliga inblandade, för våra partners som finansierar initiativet, och för vårt varumärke. Därför arbetar vi med tydligt specificerade mål och mätpunkter, som exempelvis hur mycket pengar som ska samlas in eller hur många aktivitetstimmar som vi ska uppnå. För att avgränsa arbetet har vi valt att ha Malmö som utgångspunkt i alla projekt. Det är här vi tror att vi kan göra mest skillnad. 

Visionen – en offensiv strategi

Det är viktigt för oss att vi håller vad vi lovar och når målen som vi sätter upp. Samtidigt är det huvudsakliga syftet med vår vision att staka ut en riktning som visar oss vad vi vill åstadkomma. Därför följer vi kontinuerligt upp vårt arbete för att säkerställa att vi fokuserar på rätt uppgifter. Tillsammans skapar vi framtidens Malmö Redhawks – en förening i världsklass! Om du vill veta mer om Vision 2025 är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vill du veta mer om att bli partner till Malmö Redhawks?

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena....

Malmö Ställningsservice och Treano började göra affärer tack vare Redhawks nätverk

Innan Malmö Ställningsservice blev partner till Malmö Redhawks hade de utfört något enstaka uppdrag...

Coronasäker nätverksträff med Malmö Redhawks

Hur hanterar man en pandemi när större delen av verksamheten bygger på att samla människor? Den...