Därför säger vi partners istället för sponsorer

Nätverksgolf

De senaste åren har de svenska elitishockeylagen och SHL påbörjat en kommersialisering för att bibehålla sin höga internationella nivå. Förändringen beror på att lagen behöver större kapital för att fortsatt lyckas attrahera flera av världens bästa spelare och kunna konkurrera med topplag från andra länder. Därför har det också skett en nödvändig förändring i sättet vi talar om våra biljettköpare och sponsorer. För att visa hur viktiga de är för oss och belysa mervärdet som varje investerad krona ger har vi valt att prata om kunder och partners istället.

Partnerskap utifrån SURE-modellen

Marcus Larsson är kommersiell chef på Malmö Redhawks och en av hjärnorna bakom det förändrade synsättet. Han berättar mer om hur klubben ser på saken:

"Förändringen beror inte på att vi vill avpersonifiera våra kunder eller partners. Tvärtom är det ett sätt för oss att framhäva att vi vill bygga långsiktiga relationer, där alla parter känner att de får ut något av samarbetet. Vi har byggt vårt partnererbjudande enligt SURE-modellens fyra pelare: samhällsengagemang, upplevelse, relation och exponering. Målet är att ge mervärde åt varje partner genom att skapa förutsättningar för att göra affärer, bjuda på underhållning och samtidigt bidra till ett mer hållbart samhälle. Dessutom ingår exponering på Malmö Arena, vår webbplats och i våra andra kanaler. Oavsett vilken del av partnerskapet som lockar, så är tanken att skapa synergier där vi tillsammans åstadkommer något som vi inte hade kunnat göra på egen hand. Resultatet blir helt enkelt bättre när vi samarbetar."

Fler partners satsar på samhällsengagemanget

"På sistone har vi sett en förändring i vilka företag som vill arbeta tillsammans med oss. Förut var den gemensamma nämnaren bland våra partners deras stora ishockeyintresse. De flesta såg affärsnätverket och företagsbiljetterna som de främsta förmånerna med partnerskapet. Nu är det många som vill vara delaktiga i vårt samhällsengagemang #MerÄnHockey. Som företag är det inte självklart att man har vare sig kunskapen, kanalerna eller resurserna att driva egna hållbarhetsprojekt.

Men om man bara har viljan att göra skillnad för människor och miljö går det alltid att hitta smidiga lösningar som ger goda resultat. Vi har många års erfarenhet av att förverkliga idéer, och en stor portfölj av intressanta projekt som bland annat fokuserar på att få barn och ungdomar att röra mer på sig. Vi vet hur satsningarna ska utformas för att skapa bestående förändring, men det är inte alltid vi har de ekonomiska musklerna för att lyckas. Därför finansieras stora delar av vårt samhällsengagemang via partnerintäkterna", avslutar Marcus Larsson.

Vill du veta mer om att bli partner till Malmö Redhawks?

Malmö Redhawks är ett starkt varumärke i regionen och genom att förknippas med oss och våra projekt spiller de positiva effekterna över även på ditt företag. Läs gärna om vårt samhällsengagemang #MerÄnHockey eller om att bli partner. 

marcus_larsson

Marcus Larsson

Kommersiell chef
Telefon +46 (0) 40 642 06 03
marcus.larsson@malmoredhawks.com

New call-to-action
Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Han sköter alla samhällsengagemang – möt Carl Söderling

Malmö Redhawks är en av få SHL-klubbar som har en heltidsanställd som jobbar enbart med...

Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena....

”Fokuset är inte att utbilda NHL-proffs”

457 stycken, så många barn är en del av Malmö Redhawks barn och ungdomsverksamhet. Redhawks är en...