Så funkar det att vara partner till Malmö Redhawks

Vad ger det egentligen att vara partner till Malmö Redhawks och vilka möjligheter finns det för företag som vill synas? Klubbens kommersiella chef Marcus Larsson reder ut och berättar mer.

För den som vill bli partner till Malmö Redhawks är möjligheterna många. För ett par år sedan gick klubben ifrån det traditionella konceptet med färdiga sponsorpaket och erbjuder nu i stället ett smörgåsbord av olika aktiveringar att välja ifrån. Utbudet kretsar kring klubbens SURE-modell som står för samhällsengagemang, upplevelse, relation och exponering.

Skräddarsydda paket för partners

Företag kan helt enkelt välja mellan olika aktiveringar ur de fyra kategorierna och på så sätt skapa sitt eget partnerpaket, helt baserat på egna intressen och önskemål.

”Vi har över 200 partners och jag kan säga att inget avtal är det andra likt. De är skräddarsydda helt beroende på önskemål. Något som verkligen är uppskattat”, säger Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks.

Även om alla avtal ser olika ut finns det en kategori som nästan alltid är representerad, nämligen relation. För många partnerföretag är Malmö Arena en naturlig samlingsplats och att bjuda med medarbetare eller kunder för att se på hockey och äta en god bit mat är populärt.

New call-to-action

Exponering särskilt gynnsamt

Även exponering är för många företag en viktig del av partnerskapet och att synas i en SHL-klubb är ett bra sätt att bygga sitt varumärke. Ligan har stor medieexponering och att ha sin logotyp på antingen dräkter eller rink ger, tack vare all tv-bevakning, en spridning långt utanför Malmös gränser.

”Tillsammans med SHL och andra aktörer gör vi regelbundet mätningar som undersöker hur stor synlighet partners har och vad det ger för värde. Resultatet av den undersökningen är ofta långt över förväntat. Något som är väldigt kul för både vår egen organisation och för partners.”

Olika partnernivåer

Beroende på hur stor den totala kostnaden för paketet blir, delas företagen upp i olika nivåer. Från brons och silver vidare till guld och premium och till sist huvudpartner och stjärnpartner. Beroende på nivå ges partnerna olika förmåner. Exempelvis får en silverpartner vara med på lunchträffar med laget medan en premiumpartner i stället blir inbjuden till mer intima fester och event.

”Vi vill vara väldigt transparenta i vår organisation och för oss är det viktigt att det finns en personlig relation mellan partner och spelare. Det skapar en större förståelse och en godare stämning som i slutändan gör oss till en starkare enhet”, avslutar Marcus.

Vill du veta mer om vårt partnererbjudande?
Läs mer här!

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Vilken betydelse har idrotten för vårt samhälle?

Idrotten fyller en viktig funktion i vårt samhälle och genererar positiva effekter på flera olika...

Tänk på detta när du väljer vilka CSR-projekt företaget ska stödja

Allt fler företagare vill ta ett större socialt ansvar, både för att göra rätt för sig i samhället...

TicTacs vd om partnerskapet: ”Det finns många likheter mellan ett hockeylag och ett företag”

Sedan flera år tillbaka är TicTac en av Malmö Redhawks engagerade partners. Vi tog en pratstund med...