Så funkar det unika samarbetet mellan partners och spelare

Att komma nära ett SHL-lag är få förunnat och många drömmer om att få umgås med några av Sveriges största hockeystjärnor. Som partner till Malmö Redhawks blir drömmen verklighet, här ingår nämligen regelbundna träffar med spelarna i laget.

I Malmö Redhawks är transparens viktigt. Klubben är noga med att alla, såväl partners som leverantörer, ska få en så stor inblick i laget som möjligt. Malmö Redhawks har ett stort nätverk av partners och totalt är över 200 företag knutna till den skånska hockeyklubben.

Alla får träffa laget

Beroende på engagemang och budget är partnerföretagen indelade i olika nivåer. Från brons och silver vidare till guld och premium och till sist huvudpartner och stjärnpartner. Beroende på nivå har partnerföretagen olika förmåner.

”Alla partners ska få möjlighet att träffa laget i någon utsträckning och ju högre partnernivå de har, desto närmare får de komma laget. En bronspartner får till exempel komma med på en lunchträff medan en guldpartner i stället får åka med på en gemensam resa”, säger Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks.

Unikt upplägg

Samarbetet är unikt och det är få andra SHL-klubbar som låter sina partners umgås med spelarna på det sättet som Malmö Redhawks gör. Marcus Larsson berättar att klubben i många år har arbetat med att utveckla samarbetet och att han är nöjd med det upplägg som nu etablerats.

”Det här är ett långsiktigt arbete som handlar om att belysa för spelarna hur viktiga våra partners är. När partners och spelare träffas försöker vi alltid arrangera upplyftande aktiviteter som känns givande för båda”

New call-to-action

Uppskattas hos företagen

Det unika upplägget är uppskattat hos partnerföretagen som tycker om att få komma nära laget och lära känner personerna bakom spelarna. Marcus menar att det täta samarbetet ger en ökad förståelse och skapar en annan, mer familjär kultur.

”Vi vinner ju inte alla matcher men om det finns en personlig relation mellan spelare och partner skapas ett annat tonläge. Om man till exempel käkar middag tillsammans dagen efter en match så förstår man situationen på ett annat sätt och gårdagens resultat blir sekundärt”

Spelarna gillar det

Även spelarna uppskattar det nära samarbetet och att umgås med klubbens partners blir ett naturligt inslag i deras vardag. Marcus berättar att klubben lägger mycket tid på att planera genomtänkta aktiviteter som både känns roliga och meningsfulla för spelarna.

”Våra partnerevent är inga struntsaker och det är viktigt att alla som är med känner att det ger något. Vi vill att alla ska ha kul och tillsammans vill vi bygga en stark gemensam kultur”

Vill du veta mer om hur Redhawksspelarna upplever partnersamarbetet?
Läs vår intervju med Emil Sylvegård och ta del av hans tankar.

 

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Historien om Hawkan – så blev maskoten en naturlig del av Malmö Redhawks

Stor, mjuk och röd. Malmö Redhawks maskot Hawkan har många kännetecken och varit en naturlig del av...

Samarbete som förbättrar kulturen i omklädningsrummet

Sedan två år tillbaka samarbetar Malmö Redhawks med den ideella organisationen Locker Room Talk som...

”Fokuset är inte att utbilda NHL-proffs”

457 stycken, så många barn är en del av Malmö Redhawks barn och ungdomsverksamhet. Redhawks är en...