Redhawks sprider glädje hos barnen på sjukhusen

Med hjälp av stöttning från Sandberg Development, gör Malmö Redhawks regelbundna besök på barnsjukhusen i Malmö och Lund. Under loven är besöken dessutom extra speciella eftersom spelarna då också delar ut julklappar.

Åtta gånger om året gör utvalda spelare från Malmö Redhawks dam- och herrlag besök på lekterapiavdelningarna på sjukhusen i Malmö och Lund. Initiativet har pågått under fler år och är ett mycket uppskattat projekt.

­­Det handlar om att sprida glädje och att få barnen att tänka på något annat. Under högtider och lov är det ofta extra jobbigt att vara på ett sjukhus så då vill vi göra det vi kan för att underlätta vardagen, säger Carl Söderling, ansvarig för samhällsengagemang på Malmö Redhawks.

Tillbaka efter pandemin

Under pandemin var besöken tvugna att ställas in men nu när restriktionerna äntligen lättat är spelarna återigen välkomna in till sjukhusen.

"Det känns väldigt bra att vi nu får möjlighet att komma ut och möta patienterna igen. Besöken är otroligt viktiga för oss och under pandemin har vi varit noga med att hela tiden hålla kontakten med sjukhusen för att se när vi kan komma och besöka dem igen", säger Carl.

New call-to-action

Spelar och leker med barnen

Under besöken hälsar spelarna på hos patienterna och passar även på att anordna aktiviteter och lekar. Det spelas innebandy och bordshockey, byggs med lego och läggs pussel. Patienter som varit på avdelningarna en längre tid känner ofta igen spelarna som kommer och vissa har de träffat flera gånger.

Fredrik Händemark, som spelar i Redhawks herrlag har varit med på fler sjukhusbesök och han berättar att det brukar vara en fin upplevelse som känns väldigt betydelsefull.

”Det är alltid fantastiskt att komma ut och träffa alla barnen, att vi kan ge dem lite glädje i deras tillvaro. Det gör också mycket för mig personligen. Att få känna av deras positiva energi är något som jag alltid tar med mig efter våra besök”, säger Fredrik.

Delar ut julklappar

I december är besöken extra speciella eftersom spelarna då också har med sig julklappar till patienterna. Det kan handla om innebandyklubbor, Redhawks-halsdukar eller leksaksbilar som är inslagna i färgglatt julpapper. Julklapparna finansieras av Redhawks tillsammans med Sandberg Development som vill hjälpa till att sprida julstämning på sjukhusen.

Förutom besöken på sjukhusen, ges även de patienter som kan och vill, möjligheten att komma till arenan och se när Redhawks spelar. Tillsammans med sjukhuset arrangeras säkra besök där barnen får se sina favoritspelare flyga fram på skridskorna.

"Vi vill att hockey ska vara för alla och för oss är det viktigt att göra den så tillgänglig som möjligt", säger Carl.

Vill du vara en del av Malmö Redhawks och hjälpa till att göra skillnad både på och utanför isen?

Kontakta Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang #MerÄnHockey

carl.soderling@malmoredhawks.com

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Hälsosam Ungdom - ett sätt för våra partners att bidra till en bättre värld

Det pratas mycket om att ungdomar idag rör sig allt mindre. De blir sittande framför datorn eller...

2021 – ett lyckat år för Redhawks samhällsengagemang

Samhällsengagemang har varit en viktig punkt på Malmö Redhawks agenda i flera år men under 2021...

Malmö Redhawks vill minska segregationen med ny mötesplats

I höst lanserar Malmö Redhawks ett helt nytt program under flaggen för sitt samhällsengagemang –...