Hockey med plats för alla

Hockey är för alla och för Malmö Redhawks är det viktigt att alla som vill får möjlighet att se sitt favoritlag. Malmö Arena är byggd med tillgänglighet i fokus och här kan alla oavsett funktionsförmåga uppleva hockey i världsklass.

När Malmö Arena byggdes 2008 lades extra mycket fokus på tillgänglighet. För att bli Sveriges bästa hockeyarena krävdes inte bara stora läktare, häftiga lampor och imponerade restauranger utan självklart även smarta tillgänglighetslösningar.

Tillgänglig arena

Totalt finns det 76 handikappanpassade platser på Malmö Arena. Platserna som ligger på markplan i arenan är enkla att nå. Från lastzonen vid huvudentrén tar man sig enkelt in i arenan och väl innanför portarna är det bara några få meter till platserna.

”Platserna ligger direkt på markplan, det vill säga på rad 13 och 14. De ligger i perfekt höjd och ger besökarna en av arenas kanske bästa utsikter över rinken”, säger Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks.

Förutom de specialanpassade platserna finns även andra smarta tillgänglighetslösningar i arenan. Utöver självklarheter som handikapptoaletter, automatiska dörrar och breda gångar finns här också en teleslinga. Ett hjälpmedel som låter besökare med nedsatt hörsel få möjlighet att ta del av den härliga stämningen inne i arenan.

”Det är viktigt för oss att alla oavsett funktionsförmåga ska ha samma möjlighet att uppleva hockey. Något som vi verkligen kan erbjuda tack vare de faciliteter Malmö Arena ger oss som arrangör”, säger Marcus.

New call-to-action

Uppfyller barns högst önskan

Malmö Redhawks har sedan ett par år tillbaka ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag som uppfyller önskningar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Flera gånger har man via organisationen tagit emot barn, vars högst önskan har varit att se Malmö Redhawks spela.

Ibland har vissa barnen har nedsatt immunförsvar under besöken vilket gör det svårt för dem att vara på läktaren bland många andra människor. För att komma runt problemet och ge barnen en säker plats att vistas på, tilldelar Malmö Redhawks dem ofta egna loger under besöken.

”Vi försöker alltid att vara lösningsorienterade och se till att så många som möjligt kan ta del av våra matcher. Även om vi är en stor klubb är vi duktiga på att vara flexibla och det mesta går att lösa”, säger Marcus.

Besök i omklädningsrummet

I samband med Min Stora Dag har Malmö Redhawks även organiserat besök för autistiska barn. Eftersom barn med autism ofta har svårt att vistas i nya omgivningar med mycket intryck, har man, i stället för en fartfylld match, bjudit in dem till spelarnas omklädningsrum. Här har de i lugn och ro fått chansen att prata med sina idoler och komma närmare laget.

”Alla vår spelare är väldigt positiva till den här typen av aktiviteter och alla tar sig tid att engagera sig i barnen. Det är värdefulla egenskaper som vi verkligen uppskattar”, säger Marcus.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Redhawks nya huvudpartners vill sätta Hyllie på kartan

Hockeysäsongen har äntligen startat och Malmö Redhawks inleder den med flera nya partnerföretag....

Ett unikt samarbete för besökarnas bästa

Malmö Redhawks, Malmö Arena och Malmö Arena Hotel. Tillsammans bildar de en stark treenighet som...

Se när Malmö Arena går från konsert till hockey – på 10 timmar

Tio timmar. Så långt tid tar det att förvandla Malmö Arena från en glittrande konsertarena till en...