God julmat och bra hockey – Malmö Redhawks julbord är tillbaka

Den 8 december är det dags för julbord hos Malmö Redhawks. I samband med matchen mot Skellefteå AIK serveras ett traditionellt julbord med alla godsaker som hör högtiden till. Tim Borglin, Food & Beverage Manager på Malmö Arena berättar om förberedelserna.

Efter nästan två års uppehåll på grund av pandemin är det nu äntligen dags för julbord på Malmö Arena igen. Förberedelserna är redan i full gång och det blir ett traditionellt julbord med klassiska smaker som alla älskar och känner igen. Unikt för julbordet som serveras i Malmö Arena är att alla rätter är hemlagade och görs för hand i arenans kök.

”Vi gör allting själva och köper ingenting färdigt. Till exempel så rullar vi Percys köttbullar för hand och våra uppskattade sillinläggningar lägger vi in helt själva", säger Tim Borglin, Food & Beverage Manager på Malmö Arena.

New call-to-action

7 000 julbord och
julmiddagar

Totalt rör det sig om 7 000 julbord och julmiddagar som kommer att serveras under fyra intensiva veckor i november och december. De flesta julbord serveras till företag och organisationer som abonnerat lokalerna, men flera äts också av gäster som besöker Malmö Arena för konserter och shower.

Under julbordskvällarna kommer det att vara ett högt tempo i köket och för att få klart de närmare 70 rätter som ska serveras på julbordet, kommer en stor personalstyrka att behövas.

”Under julbordsäsongen är vi tio personer som arbetar heltid i köket, alltifrån konditorer till kallskänkor och kockar. Sedan tar vi också in ”julnissar”, extrapersonal som hjälper till med uppläggningen och som ser till att allt flyter som det ska”, säger Tim.

Magnus och Tim - Malmo Arena

Tim Borglin (t.v.) är Food & Beverage Manager på Malmö Arena och han är ansvarig för årets julbord. På bilden syns han tillsammans med Magnus Prössel (t.h.), kökschef på Malmö Arena.

Kombinera julbord med hockey

För den som vill kombinera julbord med en fartfylld hockeymatch är det den 8 december som gäller. Då serveras julbord i Restaurang Percys och Restaurang Palissad innan Malmö Redhawks hemmamatch mot Skellefteå AIK tar vid.

Alla som har en biljett till matchen har möjlighet att boka in sig på julbordet. Julbordet kommer att serveras i restaurangerna 2,5 timmar innan matchstart och i periodpauserna kommer det att bjudas på ett stort gottebord innehållande godsaker som Ris à la Malta, knäck och polkagrisar.

”Vi räknar med att vi under matchen kommer att servera julbord till 1 200 personer. Dessa tillställningar brukar vara väldigt populära och de är nästan alltid fullbokade. Om man är intresserad av att komma tycker jag verkligen att man ska boka en plats redan nu”, avslutar Tim.

Säkra din plats på Malmö Redhawks julbord den 8 december. Boka här!

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Ett unikt samarbete för besökarnas bästa

Malmö Redhawks, Malmö Arena och Malmö Arena Hotel. Tillsammans bildar de en stark treenighet som...

Redhawks firar 50 år med jubileumsmatch

Malmö Redhawks 50-årsjubileum fortsätter och lördagen den 26 februari når det sin kulmen, då är det...

Redhawks hjälpte Beijer skapa succéevent – flera gånger om

Det som från början var tänkt som en mindre träff för kunder och leverantörer växte snabbt till ett...