Redhawks hjälpte Beijer skapa succéevent – flera gånger om

Det som från början var tänkt som en mindre träff för kunder och leverantörer växte snabbt till ett stort och välplanerat event. Under tre års tid hjälpte Malmö Redhawks Beijer Byggmaterial att arrangera flera återkommande event på Malmö Arena. Event som snabbt blev några av företagets allra mest populära.

Under säsongerna 2016 till 2019 var den svenska byggvarukedjan Beijer Byggmaterial huvudsponsor åt SHL. I sponsorskapet ingick, förutom exponering i den nationella ligan, även lokala aktiveringar hos de olika klubbarna. Mikael Liljenfors, säljchef på Beijer Byggmaterial Syd, fick i uppdrag att leda det lokala engagemanget i Skåne och kom då i kontakt med Malmö Redhawks.

"Jag fick redan från start ett väldigt bra bemötande från Redhawks och kände direkt att det skulle bli ett bra samarbete. De förstod våra tankar och tillsammans kunde vi hitta skräddarsydda lösningar som passade oss", säger Mikael.

Hockey, mässa och middag

Det första eventet gick av stapeln 2016 och inleddes med att kunderna och leverantörer fick chansen att spela hockey mot varandra inne i arenan. Efter matchen var det dags för en minimässa i den stora salen i restaurang Palissad, där 15 leverantörer fick visa upp och sälja sina produkter i egna mindre montrar. Dagen avslutades sedan med en gemensam middag och självklart också en hockeymatch. Sällskapet hade tillgång till en egen hörnsektion i anslutning till matsalen, så de i pauserna kunde nyttja sin egen bar.

Hela eventet var mycket lyckat och efteråt fick Mikael flera gånger höra från både kunder och leverantör hur nöjda de var med kvällen. Efter de glada tillropen var det självklart att köra liknande event igen. Efter att finslipat upplägget tillsammans med Malmö Redhawks kunde man ett år senare bjuda in till ett nytt liknande event.

"Denna gång hade ryktet om eventet spridit sig och det var betydligt fler som ville vara med, både fler kunder och leverantörer anmälde sig."

New call-to-action

Intresset växte med åren

Även det andra eventet blev mycket lyckat och under de kommande två åren arrangerades ytterligare två event tillsammans med Malmö Redhawks. Upplägget och programmet utvecklades för varje gång och under det sista eventet 2019 deltog hela 200 personer, det vill säga sex gånger fler än under det första eventet.

"Intresset för eventet växte verkligen med åren. Från början var det svårt att få ihop tillräckligt med folk som ville vara med och spela hockey på förmiddagen, men på slutet fick vi till och med ha reservlistor för att det var ett så högt tryck."

Anledningen till den stora succén tror Mikael beror på de fantastiska lokalerna. På Malmö Arena finns alla möjligheter för att skapa fantastiska event och Malmö Redhawks är duktiga på att komma med idéer och smarta lösningar.

"Det finns många stora mingelytor och det upplevs aldrig som trångt. Maten är också fantastisk bra och att kunna gå ner till restaurangen i periodpauserna känns väldigt lyxigt."

Event för alla

Under de senaste två åren har Beijer Byggmaterials eventplaner fått ligga på is på grund av pandemin men framåt hoppas man kunna genomföra något liknande igen. Kunder har efterfrågat evenemanget och intresset är stort även hos dem som vanligtvis inte brukar titta på hockey.

"Det är kul att se att det uppskattas av alla. Man behöver verkligen inte vara något hockeyfan för att tycka det här är roligt. Det är en social och fartfylld aktivitet som passar alla."
Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena....

God julmat och bra hockey – Malmö Redhawks julbord är tillbaka

Den 8 december är det dags för julbord hos Malmö Redhawks. I samband med matchen mot Skellefteå AIK...

Håll ditt nästa företagsevent hos Malmö Redhawks

I Europas finaste hockeyarena är eventmöjligheterna nästintill oändliga. Konferens, mässa eller...