Så viktig är arenan för hockeyn

En tydlig gemensam nämnare för Sveriges bästa ishockeylag är att samtliga har en riktigt bra arena. Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks, vågar till och med hävda att arenan är en förutsättning för att lyckas eftersom den är nyckeln till större omsättning. I det här blogginlägget tar vi en närmare titt på hur byggnationen av Malmö Arena har påverkat Redhawks verksamhet.

Arenan utgör plattformen för hockeyn

Det är svårt att förbise arenans centrala betydelse för hockeyn. Det är trots allt här laget, supportrarna och företagspartners möts. Men arenan kan också vara direkt avgörande för lagets sportsliga framgångar:

- Hockeyn har utvecklats de senaste årtiondena. När spelarna insåg sitt stora värde anlitade de agenter som hjälpte dem att höja lönerna, vilket i sin tur innebar att klubbarna måste ta mer betalt av alla som konsumerar idrotten. Därför måste det finnas en plattform som det går att ta betalt för. Arenan har blivit jätteviktig för alla elithockeyklubbar och det har man insett i de flesta städerna. Med undantag för de andra storstadslagen, så har nästan alla klubbarna i SHL stora, nybyggda arenor. Arenan är nämligen en förutsättning för att lyckas som elitlag – en liten arena kan inte omsätta pengarna som krävs för att värva rätt spelare, berättar Marcus Larsson, kommersiell chef på Malmö Redhawks.

- Rent krasst går det att förutspå vilka SHL-lag som blir topp sex, för det är de som har de största spelarbudgetarna. Sedan är det såklart alltid något lag som underpresterar och ett annat, med lägre budget, som går riktigt bra. Lyckligtvis har Malmö Redhawks överpresterat varje år, baserat på budget, men nu när vi ska lyfta till nästa nivå vet vi vad som krävs för att nå toppen.

New call-to-action

Nya möjligheter för representation

Arenan är också viktig för besökarna och därför byggdes Malmö Arena med alla målgruppernas intresse i åtanke, från familjer till företagare. För Malmö Redhawks har arenan gjort stor skillnad framför allt för upplevelsen.

- Det blev en stor uppgradering när vi flyttade från den gamla isstadion till Malmö Arena, som verkligen är en multiarena av internationella mått. Tack vare logerna, restaurangerna och hotellet blir det ännu enklare att skapa goda representationstillfällen i form av rafflande ishockeymatcher, minnesvärd underhållning och givande konferenser. Dessutom har möjligheterna att exponera sitt varumärke blivit både fler och bättre. Det är kanske inte alla som vet det, men som partnerföretag kan du kombinera hockeyintresset med konferens och möten. Vi har rum för allt från 2–500 personer på Malmö Arena, fortsätter Marcus Larsson.

Hockeyn är fortsatt stor i Malmö

Under den senaste säsongen med publik (2019/2020) hade Malmö Redhawks ett genomsnittligt publiksnitt på 6 500 besökare, vilket är nästan 1 000 fler än vad gamla isstadion rymde.

- Hockeyn är stor i Malmö. Rent kommersiellt är den större än någonsin om vi ser till hur många som kommer på matcherna och ser oss på tv. Dessutom har vi fler företagspartners än någonsin. Sedan Redhawks kom tillbaka till SHL har intresset ökat igen, avslutar Marcus Larsson.

Vill du veta mer om att bli partner till Malmö Redhawks?

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Arrangera ditt nästa möte hos Malmö Redhawks

Vill du kombinera ditt nästa möte med en fartfylld hockeyupplevelse? Då har vi på Malmö Redhawks...

Redhawks nya huvudpartners vill sätta Hyllie på kartan

Hockeysäsongen har äntligen startat och Malmö Redhawks inleder den med flera nya partnerföretag....

Ett unikt samarbete för besökarnas bästa

Malmö Redhawks, Malmö Arena och Malmö Arena Hotel. Tillsammans bildar de en stark treenighet som...