Se när Malmö Arena går från konsert till hockey – på 10 timmar

Tio timmar. Så långt tid tar det att förvandla Malmö Arena från en glittrande konsertarena till en fullutrustad hockeyhall. Ansvarig för förvandlingen är ombyggnadschef Peter Rehov som har stenkoll på allt som förs in och ut ur arenan under dessa intensiva timmar.

När man sitter i Malmö Arena mitt under en Eva Dahlgren-konsert, är det svårt att tro att det här om mindre ett dygn ska spelas en SHL-match mellan Malmö Redhawks och Timrå IK. För en vanlig besökare känns förvandlingen nästintill omöjlig, men för Peter Rehov är det bara en helt vanlig dag på jobbet.

Sedan 2013 har Peter Rehov varit anställd av Malmö Arena som ombyggnadsschef, vilket innebär att han har huvudansvaret när den 51 000 kvadratmeter stora arenan ska gå från en skepnad till en annan. Detta är något som arenan under högsäsong gör två till tre gånger i veckan.

 

Se hur Malmö Arena förvandlas under en helg.

10 personer sköter ombyggnaden

Teamet som Peter har till sitt förfogande består vanligtvis av ungefär tio personer. Några har arbetet som ett extraknäck, medan andra arbetar fulltid med att bygga om arenor runt om världen. Gemensamt för alla i teamet är att de har god fysisk och en hög arbetsmoral.

”Vi har en jättebra sammanhållning i vår grupp och har alltid väldigt roligt när vi bygger om arenan. Vi har en respekt för varandra och jobbar bra tillsammans vilket är viktigt eftersom arbetet kräver mycket logistik under kort tid", säger Peter Rehov.

Arbetar hela natten

Peter och hans team börjar vanligtvis sin arbetsdag klockan 22.00, då kvällens framträdande precis avslutats. Det första som görs är att arenan grovstädas av en städfirma. Därefter rensas parkettytan från stolar. Efter det tas de tillfälliga läktardelarna bort samtidigt som kamerapodie, domarbås och spelarbås rullas in från lastutrymmet bakom arenan.

När den grova inramningen av arenan är klar är det dags att sätta i gång med golvet, som utgörs av ett kompakt kompositgolv som lagts ovanpå isrinken för att isolera mot värme. Golvet plockas bort och därefter sätts sarg, plexiglas och nät upp. Peter Rehov igen:

”Det är många som tror att vi smälter ner isen varje gång det är ett event här, men så är alltså inte fallet. Under hockeysäsongen finns isen alltid kvar under ett isolerande golv. Att smälta ner isen och sedan spola upp den igen inför varje match hade tagit alldeles för lång tid”.

New call-to-action

Snart dags att bygga om igen

Klockan 07.00, endast tio timmar efter att gårdagens framträdande avslutats står den förvandlade arenan klar. Det som nu återstår innan matchstart klockan 15.00 är finputsningen av isen, att kioskerna ska fyllas upp och att tv-tekniken ska installeras. Men dessa moment sköts av andra, för nu är det äntligen dags för Peter och hans team att gå hem efter en lång natts arbete.

”Det blir långa pass och sena nätter. När man är klar fram på morgonen är det bara hem snabbt och sova, för redan nästa kväll kanske arenan ska förvandlas igen. Jag klagar dock inte, jag älskar mitt jobb och tycker det är fantastiskt roligt när arenan lever och används", avslutar Peter.

Mer nyfiken på Malmö Arena?
Läs om hur Malmö Redhawks arena blev till.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

VIP-erbjudande – upplev hockey från våra bästa platser

Har du alltid drömt om att få uppleva hockey från Malmö Arenas bästa platser? Nu har du chansen!...

Redhawks nya huvudpartners vill sätta Hyllie på kartan

Hockeysäsongen har äntligen startat och Malmö Redhawks inleder den med flera nya partnerföretag....

Hockey med plats för alla

Hockey är för alla och för Malmö Redhawks är det viktigt att alla som vill får möjlighet att se...