TicTacs vd om partnerskapet: ”Det finns många likheter mellan ett hockeylag och ett företag”

Sedan flera år tillbaka är TicTac en av Malmö Redhawks engagerade partners. Vi tog en pratstund med vd:n Carolina Faxe för att höra mer om hur de ser på att göra skillnad genom partnerskap.

Varför är det viktigt för TicTac att engagera sig i samhället?

Det är en självklarhet att ge tillbaka där man kan. Jag tror att det finns få sammanhang där alla har samma förutsättningar. Man kan antingen ha talang eller nöta på – men alla kan nå resultat och förbättras inom sin idrottsgren, lära sig om livet genom att vara en del i ett lag. Och utvecklas. Dessutom är det oerhört givande och utvecklande för oss – då vi alltid ingår partnerskap så att vi också blir en del i ett lag och inte bara ett belopp på kontot. Det är en väldigt skön känsla att ha någon som tror på en. Kan vi få någon att känna sig sedd, att någon tror på dem och tycker de är duktiga så är det värt varenda krona.

Varför valde ni att bli partner till Redhawks?

Det finns många likheter mellan ett hockeylag och ett företag – många olika människor som tillsammans strävar mot samma mål. Vi vill vara med och ge alla samma förutsättningar att lyckas.

Carolina Ericson _Tictac

Carolina Faxe är vd på TicTac

Vilka projekt är det ni stödjer?

Som sagt, vill vi att alla ska ha samma förutsättningar att idrotta, oavsett bakgrund, vi tror det behövs för att en ungdomssatsning ska lyckas. Därför har vi bland annat gått in och sponsrat träningströjor till skridskoskolan, juniorernas träningströjor och vi engagerar oss i Redhawks i samhället. Vi är väldigt glada och stolta över att ha tagit fram utbildningen Medspelaren Online, som är en förlängning av Malmö Redhawks initiativ Medspelaren – en utbildning som ska ge ungdomar en stark grund att stå på genom hela livet

Förutom Medspelaren Online, har TicTac även gått in och sponsrat Hockeyns Dag en viktig dag där alla aktiviteter går ut på att samla in pengar till välgörenhet. Vi sponsrar dessutom OM21-cupen, vilken går av stapeln varje höstlov.

Varför valde ni de här projekten?

Vi väljer klubbar och projekt utifrån delade värderingar och ambitioner. Där vi ser strävsamma och ambitiösa ungdomar, där det finns en framtidstro och vision – där vill vi vara med och stötta. Vi sponsrar ofta initiativ för ungdomar, det som idrott gör bättre än många andra sammanhang är att lära ungdomar samspel, lagspel, uthållighet och kämpaglöd – som bygger upp en mental styrka, vilket är lika viktigt som fysisk styrka. Hur återhämtar man sig efter förlorade matcher? Genom att fortsätta tillsammans!

I vilken utsträckning kan ni påverka samarbetet?

Självklart kan vi vara med och påverka – för oss är det ett partnerskap, inte bara en check som byter ägare. Vår tagline är: #Neverstoplearning – i ett partnerskap kan båda sidor lära sig av varann. Vi har såklart fått tillbaka mycket idrottsglädje och bra nätverksträffar.

TicTac 3

Om du skulle ge ett råd till andra företag som vill bli bättre på att ta sitt sociala ansvar, vad skulle du säga då?

Hitta vad ni brinner för och bara gör det utifrån era förutsättningar. Jag kan verkligen rekommendera att bli delaktig – man får så mycket tillbaka och känner enorm stolthet när man ser till exempel knattarna spela med vår logo på tröjan, att veta att vi har kunnat vara med att möjliggöra så att alla kan ha en träningströja – och att alla får förutsättningar att spela på samma villkor. Det ger massor av energi!

Om TicTac

TicTac hjälper företag, organisationer och människor att växa genom att utveckla plattformar och tjänster för EdTech på en global marknad. Med över 1 miljon användare är TicTac Nordens ledande aktör inom sitt område.

New call-to-action

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

2021 – ett lyckat år för Redhawks samhällsengagemang

Samhällsengagemang har varit en viktig punkt på Malmö Redhawks agenda i flera år men under 2021...

Ett affärsnätverk för dig som vill förena nytta med nöje i Malmö

Svensk Cater har varit med och stöttat Redhawks ända sedan 1992, när de gick in som medlemmar i den...

Ett unikt samarbete för besökarnas bästa

Malmö Redhawks, Malmö Arena och Malmö Arena Hotel. Tillsammans bildar de en stark treenighet som...