Carl Persson: ”Sjukhusbesöken ger mig ett annat perspektiv på livet”

Att delta i olika samhällsengagemang är en del av en Redhawksspelares vardag och laget gör regelbundet besök på både skolor och sjukhus. Forwarden Carl Persson uppskattar de olika engagemangen och tycker det känns viktigt att kunna stötta barn och unga.

Carl Persson har varit en del av Malmö Redhawks sedan säsongen 18/19 och har under sin tid i klubben deltagit i fler olika samhällsengagemang. Bland annat har han tillsammans med sina lagkamrater genomfört alltifrån skolbesök till välgörenhetsmatcher och sjukhusbesök.

”Jag tycker samhällsengagemangen är jätteviktiga, speciellt sjukhusbesöken som verkligen ger mig ett annat perspektiv på livet. Jag kan ha dålig dagar och ibland tycka synd om mig själv men när jag kommer dit och får se hur tufft barnen har det blir mina egna problem ingenting”

New call-to-action

Får barnen på andra tankar

Under Redhawks sjukhusbesök som sker ett par gånger om året, besöker både dam- och herrspelarna lekterapiavdelningarna på barnsjukhusen i Malmö och Lund. Under besöken får de inlagda barnen möjlighet att snacka med spelarna samtidigt som de som orkar, också får spela innebandy och bordshockey med sina idoler.

”De flesta av barnen uppskattar att bara få sitta och snacka med oss och komma på andra tankar. Man ser att de får lite extra energi när vi kommer dit och för en stund glömmer de bort vad de går igenom. Det känns fint att kunna bidra till det”

Skolbesök engagerar

Även under klubbens olika skolbesök uppskattar barnen spelarnas närvaro. Under besöken som innefattar innebandymatcher eller andra fysiska aktiviteter är intresset för spelarna stort och många av eleverna vill få autografer eller ta bilder.

”De som är intresserade av idrott är det uppskattar verkligen att få spela innebandy tillsammans med oss och de som inte är så sportintresserade uppskattar att bara komma fram och prata. De ställer alla möjliga frågor och det är väldigt kul att se hur glada de blir av att ha oss där”

Redhawks särskilt duktiga

Carl Persson har under sin karriär varit aktiv i flera olika klubbar där han också deltagit i olika typer av samhällsengagemang. Han berättar att Malmö Redhawks satsning på samhällsengagemang skiljer sig från andra klubbar och han tycker att den skånska klubben har ett extra stort fokus på samhället.

”Malmö ska verkligen ha en guldstjärna för sitt jobb med samhällsengagemang. De märks att de lägger ner mycket tid på initiativen och att de verkligen vill att det ska bli bra. Det känns bra att vara i en klubb som engagerar sig så mycket i samhället runt omkring”

Vill du vet mer om Malmö Redhawks samhällsengagemang fungerar?

Läs mer här.

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Så funkar det att vara partner till Malmö Redhawks

Vad ger det egentligen att vara partner till Malmö Redhawks och vilka möjligheter finns det för...

Redhawksspelare uträttade stordåd under OS

Nyligen avslutades den tjugofjärde omgången av de olympiska vinterspelen och på plats i Peking hade...

”Allt fler vill vara med och göra skillnad!”

Malmö Redhawks styrelseordförande Mats Larsson gästade nyligen vår partner Navigators intervjuserie...