Malmö Redhawks vill minska segregationen med ny mötesplats

I höst lanserar Malmö Redhawks ett helt nytt program under flaggen för sitt samhällsengagemang – Mötesplatsen. I samarbete med Fryshuset och studenter från Malmö Universitet kommer klubben varje vecka att bjuda in ungdomar till Malmö Arena för att bedriva fysträning och diskussionsforum.

”Malmö är en av de mest segregerade städerna i Sverige. Många bor i homogena områden och träffar bara människor från liknande samhällsklasser. Med vårt nya program Mötesplatsen vill vi minska segregationen och skapa ett mer integrerat samhälle”, säger Carl Söderling, ansvarig för samhällsengagemang på Malmö Redhawks.

Programmet Mötesplatsen drar i gång den 24 oktober och är en helt ny satsning som Malmö Redhawks genomför tillsammans med Fryshuset och studenter från Malmö Universitet. Programmet går ut på att skapa en mötesplats där ungdomar från hela Malmö får möjlighet att träffas och lära sig mer om både träning och etik.

New call-to-action

Partnerföretag viktiga

Våra viktiga partners i projektet är Malmö Redhawks nya huvudpartners Malmö Arena, Malmö Arena Hotel och Doxa samt Stiftelsen Råby Räddningsinstitut och Mediplast, verksamheter som specifikt är med och stöttar Mötesplatsen

”Vi är mycket glada över att vara med och stötta detta initiativ. Integrationen är en av de viktigaste frågorna i samhället idag, inte minst i Malmö. Samhällsengagemang är såklart viktigt för Doxa, och nu har vi tack vare Redhawks fått chansen att vara med och stötta ytterligare ett samhällsengagemang som vi brinner för", säger Victor Persson, VD för Doxa. 

Veckoliga träffar

Upplägget är enkelt. Varje måndagskväll bjuder Malmö Redhawks in ungdomar till sitt gym på Malmö Arena för att genomföra en ledarledd fysträning. Tanken med träningen är att få ungdomar som kanske tidigare inte varit fysiskt aktiva att känna glädjen med träning. Efter det timslånga träningspasset hålls sedan ett diskussionsforum där gruppen tillsammans diskuterar olika etiska ämnen som bland annat laganda, gemenskap och sammanhållning.

Bryta barriärer

Ungefär 20 ungdomar kan delta i varje träff och deltagarna anmäler själva sitt intresse. Träffen är öppen för alla ungdomar över 16 år men riktar sig främst till de som tidigare inte kommit i kontakt med vare sig träning, hockey eller Malmö Redhawks. Tanken med programmet är skapa en mötesplats där människor med olika bakgrund träffas och utbyter erfarenheter.

”Det handlar om att bryta barriärer och mixa upp människor. Genom att kombinera Fryshusets målgrupp med studenter från universitet tror jag att vi kan skapa en spännande sammansättning av människor som verkligen bidrar till ett öppnare samhälle”, säger Carl Söderling.

Matchupplevelse

Utöver de regelbundna träffarna kommer programmet också att innefatta andra aktiviteter. Via Mötesplatsen kommer de deltagande ungdomarna också att ta del av hockeyupplevelsen i Malmö Arena, då de tillsammans kommer att bjudas in till utvalda hemmamatcher.

Fler samarbeten

I och med Mötesplatsen är det första gången Malmö Redhawks, Fryshuset och studenter från Malmö Universitet arbetar tillsammans och det nya samarbetet har redan gett ringar på vattnet. Bland annat kommer flera av Malmö Redhawks tränare att föreläsa på Fryshuset under hösten och till vintern planerar klubben även att arrangera en skridskoskola utanför Fryshusets lokal i Folkets park.

”Vi ser det här som ett långsiktigt samarbete där förhoppningen är vi kan vara med och bidra med något viktigt till Malmö”, avslutar Carl Söderling.

Vill du vet mer om Mötesplatsen?

Kontakta Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang #MerÄnHockey

carl.soderling@malmoredhawks.com

Tillbaka till bloggen

Liknande artiklar

Lyckad första säsong av Mötesplatsen

I höstas drog Malmö Redhawks samhällsengagemang Mötesplatsen i gång. En plats där ungdomar kan...

Malmö Redhawks samhällsengagemang sticker ut i SHL

Malmö Redhawks är en av de SHL-klubbar som har mest fokus på samhällsengagemang. Genom olika...

Hälsosam Ungdom - ett sätt för våra partners att bidra till en bättre värld

Det pratas mycket om att ungdomar idag rör sig allt mindre. De blir sittande framför datorn eller...